Tillbakablick

(null)
Hej från ett regnigt Skråmträsk. Idag har regnet fullkomligt öst ner. Hästhagen är geggig om något och gårdsplanen täcks nu av vattenpussar både här och där. Riktigt ruggväder kräver massor med innemys och tända ljus tycker jag. Men det har inte riktigt hunnits med. Det är bråda tider i bygget nu och min målning av Drömdörrarna krockade med en ledsen Loppa och jag kom precis in (00.21) från sista penseldraget. Småbarnsliv och renoveringsliv är svårkombinerat ibland. Ibland är det bara så skönt att höra någon säga så, visst? Att det inte blir som man tänkt. Innan jag slår igen mina gröna ska vi ta en re-cap på vad som hänt på backen på senaste. Tror jag får återuppliva min veckosammanfattning framöver!!
(null)
Kycklingarna växer!! Jag ska prata mer om dem framöver, lovar! I fredags fick de flytta in i hönshuset, de vuxna hönsen var  rädda för de små, haha!
(null)
Min lilla oas vid bagarstugan. Vet inte om jag älskar eller ogillar min buskiga planta som mamma "lurade" på mig i somras? Skulle gärna ha något buskigt vildvuxet här annars, nyponrosor i en salig röra bland jordgubbarna kanske?
(null)
Hönssonligan ute på turné. Idag kom inte min finaste höna, Lotta in vid läggdags. Hoppas hon ligger och ruvar under någon byggnad! Vill inte bli av med någon av mina ögonstenar!
(null)
Hästarna! I helgen var det extra tungt att ta hand om mina två hjärtan plus grannarnas ponny. Fredrik har jobbat långa pass (vart borta 14 h hemifrån) och det har varit täcken, kraftfoder, vattenbingar som ska fyllas och hö som ska hivas. Dessutom har Årvars knä svällt upp igen och en baksko satt lös imorse så jag fick dra loss den. Har absolut noll häst-flow just nu. Men söta är de under sina luggar.
(null)
Loppan har varit så ljuv i helgen. Följt med på IKEA utan att säga ett ljud. Hängt hos farmor med kusinen medan jag hämtat hem septemberjaktens älgkött från slakteriet. Badat babysim inne i stan. Och allt detta hivande av hö, matande av höns och så vidare. Hon bara accepterar och tittar nyfiket på alltihop. Min älskling!
(null)
Chatrine får inte hänga med resten av hönsen. Det är lite sorgligt. Men vad gör man? Djur är djur och allt för mycket kan man ju inte lägga sig i känner jag.
(null)
Loppan och jag har plockat rönnbär till hönsens vinterfoder. Önskar mig en svamp- och frukttork framöver så jag kan torka dem snabbare. Just nu är hela halva köket belamrat av rönnbär och äppelskal.
(null)
Rönnbär är höstligaste växten tycker jag. Så fina bär och så fina blad. Väldigt underskattad!
(null)
Vi planerar en gårdsrensarfixardag framöver. Kikar på lilltorpets farstu och skäms lite. Det växer hejdlöst med grönt genom trappstegen. En roller (?) lämnad till sitt öde och någon kattmatsskål som blivit lämnad. Tack kära pellis att du går att vila ögonen på i vart fall.
(null)
Ja överallt är lite hejbaberiba. Allt har sin tid och just nu är inte tiden för sådant stök. Men allt för långt bort får det inte vara, ibland får vi snö i oktober, som stannar till april. Ja jisses.
(null)
Då är det tur att gården är omgiven av vackra vyer. Att vila ögonen på. Att förlita sig på. När det känns som jag springer en kapplöpning mot tvätthögen, disken och allt annat vardagsgöra. Men allt har sin tid. Och just nu är tiden inne för att vila ögonen på vyerna och se helheten istället för att haka upp sig på detaljer.

Nu ska jag krypa ner hos Fredrik, Knut och Lo. Imorgon ska vi skruva IKEA-garderober så det står härliga till!
0 kommentarer