Garderober, hallförvaring, drömdörrar & skafferi

Söndagskväll i lilltorpet. Loppan sover i soffan, Fredrik jobbar eftermiddagspass och jag bloggar under duntäcket. Huga vad hösttemperaturen kom fort, också inomhus! Vi har levt och andats renovering ännu en vecka, vi tar en snabbtitt på det som fastnat på bild!
Jag och mor min swishade ner till Umeå för att hämta hem ett lass med IKEA-garderober förra lördagen. Så när Fredriks ledigvecka startade så startade också vårt lilla skruvningsföretag. Vi satte garderoberna på en sockel och sedan golvlisten ovanpå, för att alltihopa skule gå en "platsbyggd" känsla. Vi hade också tänkt bygga igen ovansidan med lite fronter och taklist. Men när vi väl höll på kände vi att det fanns plats för några korgar för ännu mer förvaring ovanför garderoben. Älskar vår generösa takhöjd på 2,80!
Under tisdagen blev de klara. Tre meter och numera pryder en golvlist rummet också. Här kommer vi sova gott när vi väl flyttar in. Lampan kom på plats också. Mycket stök och röj kvar, men harremin vad nära vi är, ändå.
I hallen började projekt garderob och sittbänk. Dessa hamnar också på en sockel. Både för att sittbänken ska komma i lite bättre höjd, men också för den där platsbyggda känslan jag älskar.
Vi ska sätta distanser på sidan av skåparna och bygga igen "hålet" som blir mellan sittbänk och väggen. Sedan hamnar det en ekskiva på sittbänkarna så småningom. Längtar efter att sitta här och läsa en bok i vårsolen.
Fredrik och hans pappa bar in ytterdörrarna så att jag kunde spackla lite och måla sista varvet. Vi har inväntat lås och trycke och sådant. Tills vidare ligger de tryggt i köket.
Vi har väntat på rörmokaren ett tag och gjorde därför att ryck och bestämde oss för hur tättstugan skulle se ut. Vi hade tänkt avvakta lite och "bo in oss lite". Men nu smider vi medan järnet är varmt och tänker att vi kommer att hinna göra klart tvättstugan framöver också. Här står ett underskåp (där vasken ska vara) samt en liten "vitrinskåp" som förvaring. Då tvättstugan är så pass vit i övrigt har vi valt grå fronter, tror det kan bli riktigt tjusigt.
En morgon målade jag all synlig mur vit. Tog en bild så ni skulle få se den "otroliga" skillnaden. Haha. Vad rackarn, det syns ju inte ens?! Men jag lovar, det var nödvändigt!
Två svängar till stan har det blivit för att köpa byggmaterial. En av dagarna fick konsoler och hyllplan följa med hem. Fredrik satte igång direkt.
Och strax hade han fått klart nästan alltihop. Numera sitter sista planet längst upp också. Vi har rörelsedetektor som startar lampan i skafferiet. Vi har också ett eluttag då vår mikro kommer att stå här. Vi tyckte inte att en inbyggd mikro passade så bra i vårt kök så det kändes som en bra lösning!
 
Vi börjar närma oss början på slutet för nedervåningen. Det blir spännande att se vad vi hinner på en vecka till!
 
0 kommentarer