Veckan på backen v.41

Under veckan har vi sovit gott i Drömmen. Fredrik och jag i alla fall, lilla Lo har levt rövare mer eller mindre varje natt. Men jag måste erkänna att der är fantastiskt mycket härligare att "lida" av sömnbrist här i ett varmt och gott hus än ute i lilltorpet som numera är prick hur kaosartat som helst. Smutsigt, stökigt och nergånget. Jag är så obeskrivligt lycklig att vi äntligen flyttat. Annars har veckan innehållit kallgrader, snöfall och världen utanför blir mindre och mindre spektakulär och mer och mer vinterredo och brun. Snälla rara tiden, bromsa liiiite nu tack.
 
 
 
» Veckans renovering/Drömmenfundering
Hallen blev mer eller mindre klar i veckan. Det fattas beslag och någon list och så. Salning och foder till ytterdörren. Ja ni förstår, vi kommer att ha saker att göra någon vecka till. Fredrik och jag har skruvat beslag i fina köket och vi har också skickat en av lådorna till snickeriet för lite finlir. De är så hjälpsamma och tillmötesgående, både på Electrolux inne i stan och på Lappvattnet. Pappa min har satt lister på toan och rörmokaren har lyst med sin frånvaro.
 
Vi bestämde oss tillslut för att skippa den tredelade listen i kontoret och köra på samma taklist som i resten av huset. Lite trist förstås, men all färg vi provade måla de gamla listerna med bara sprack. Och inte bara lite, utan krackelerade helt och hållet. Det blev verkligen superfint med taklisten, min pappa är så flink med sågen och jag är så glad att han hjälpt oss så mycket med listerna, för det blir verkligen pricken över i:et.
 
Vi funderar mycket på övervåningen nu. Inte för att vi tänkt hugga tag i den renoveringen direkt, men vi vill hinna lyfta upp de gamla plankgolven som just nu förvaras i ladugården. Vi är rädda att de blir för fuktiga och sväller om de är ute en vinter till. Just nu lutar det åt en ordentlig insats med flera starka karlar på plats. Vi klurar vidare helt enkelt...
 
 
 
» Veckans älskling!
Lo har haft härliga dagar; höstpromender, sova i vagnen och leka med både kusiner och småvänner. Det är så himla kul att se henne med andra barn. Hur hon iakttar storkusinen Ebbe som är superfräsig. Hur hon vill hugga tag i lilla kompisen Alidas kinder. Lo var hos farmor en hel dag (10-16!) och röjde runt, oj vad jag saknade henne! Men oj vad de timmarna behövdes i huset, och oj vad bra det gick! Hon har dessutom både lekt med småvännerna på byns "öppna förskola" och avslutat veckan med succén babysim.
 
 
» Veckans hästar
Efter "turen i oturen" med veterinärbesöket så har vi promenerat en härlig promenad tillsammans (bilden är från veterinärbesöket, Å blev trött av den lugnande sprutan och började snarka, haha). Hovklapper mot asfalt gör mig alldeles salig. Det var som att jag kände igen mig själv på första gången på länge. Jag blir så mycket mer glad och sprudlande när jag får ha hästar i livet. Alltså umgås med dem, rida, promenera, prata, gosa. Inte bara mocka och packa höpåsar. Känner mig alldeles sprittig när jag tänker på att jag snart ska få rida min Årvar igen! Tjooohoo!  Från att spana ut gravplats och planera avlivning till detta. Jag ryser!
Fapri har fått ut och galoppera i skogen med sin Alva. Lyckligaste ponnyn i byn kan jag lova!
 
 
» Veckans höns
En dag i veckan var alla kycklingar spårlöst borta! De var på vift i tjugo timmar innan de tillslut dök upp från ingenstans. Märkliga små darlingar det där. De hälsar gärna på i huset, socialare gäng har jag aldrig träffat! I övrigt får vi relativit mycket ägg trots ruggningsperiod och så. Heja hönsen!
 
 
» Livet i veckan
Vilken mysig vecka vi fick till. Middagsbjudning här i byn hos Nicky, med utomordentligt sällskap och många goa skratt. Att träffas mitt i veckan ändå? Är inte det höjden av vardagslyx och enklaste sättet att få guldkant på vardagen? Sedan har vi hunnit vara hos svägerskan C på tacomiddag, hos svärföräldrana på köttsoppemiddag och haft mina föräldrar här hos oss på flyttstädningsrejs. Snart får de börja komma hit och dricka kaffe och äta kaka istället för att bara arbeta åt oss, haha! Jag längtar! Vi har hunnit kidnappa med oss storkusin Aisha på nyöppnat fik inne i stan och fått besök av min andra syster med sina två barn, full fart! Dessutom gick jag till frisören och kapade av håret, så nu är jag korthårig minsann! Fredriks ledigveckor har en tendens att bli fullproppade med sociala grejer. Man får liksom "komma ikapp" efter sjudagarsveckan. Men vi avslutade alltihopa med att F jagade älg i dagarna tre och jag och Loppan fick en hel dag hemma ensamma, det händer inte ofta nu för tiden och som vi njöt utav det! Så nu laddar vi om för en betydligt lugnare vecka - mitt mål är att hinna ha lite tråkigt framöver också, haha!
0 kommentarer