Veckan på backen v. 40

Höstlöven är knallgula, knallorange och knallröda nu. Allt har varit som vackrast i veckan. Men i takt med att dagarna gått har också mer och mer löv hamnat på marken och jag är inte redo alls att lämna den vackra hösten bakom mig. Vi fick besök av första snön ena dagen och en rejäl höststorm som slet med sig mamma och pappas "partytält" vi lånat för att ha över kapsågarna. Men vilken fin första oktobervecka det blev ändå. Med vatten och värme och första natten i Drömmen. Åh, vi tar och sammarfattar alltsammans tillsammans med lite bortglömda bilder tycker jag!
» Veckans renovering/Drömmenfundering
Renoveringstempot fortsätter att vara högt i och med att vi fått sån fin hjälp. I måndags kom mamma och svärmor till oss med skurkäppar och trasor och stökade bort det värsta byggstöket. Far min har fortsatt med lister och "småfix" som inte är så smått alls. Fredrik har gjort några timmar i hallen på sittbänken och garderoberna och jag har stökat på både i flyttstöket i lillhuset och laserat lite, målat och sådär. Ja vi har att göra, hela tiden. Pappa har modifierat byggdörren som förr satt på farstukvisten och den sitter nu på vägen upp till övervåningen för att låta värmen stanna kvar på nedervåningen. Han har också fnulat och fixat med låset och dörrtrycket till dörren. Sådana saker tar mycket tid men jobbet bakom "syns" aldrig. Men vi vet ju, och det är ju huvudsaken.
 
Det börjar vara bråda tider att få alla duttar med isolering på rätt ställe och vi funderar på hur undersidan av trappen kan isoleras på ett smidigt sätt. Ja, vi lever och andas renovering ännu en vecka.
» Veckans älskling!
Lo har varit i en fas i veckan enligt "apparna" på telefonen som stämt himla bra tidigare, men denna gång har vi inte märkt av det alls. En så glad och go tjej vi har. Vi försöker trappa upp matintaget i hopp om att minska ner på kräkningarna framöver. Sörjer det lite måste jag erkänna, att amma är det gosigaste som finns. Det ena utesluter inte det andra, det vet jag ju förstås! Mormor har varit barnvakt en dag så jag fick vara i huset ordentligt. Det är så kul att de hur hon bygger relationer och börjar känna igen folk nu. Inte alls som för någon månad sedan när hon var rädd för i princip allt folk hon träffade. Hur som helst, ännu en ljuvlig Loppanvecka att lägga i hjärtat.
» Veckans hästar
Årvar har fått vinterskor på och denna gång hoppas jag att skorna ska sitta som berget. Dessa tappskor förföljer oss. Hovis tyckte till skillnad från mig att höger fram verkar vara det onda, så det blir otroligt spännande att höra vad veterinären säger när det är dags för det besöket. Fapri har fått komma ut med sin favoritAlva och i övrigt har det varit en lugn hästvecka.
 
» Veckans höns
I veckan blev vi av med en av småhönorna, Estelle. Så sorgligt. Jag vet inte vad som tagit henne men jag hittade henne utan huvud? Rovfågel som blivit störd mitt i kalasandet kanske?
» Livet i veckan
Det ÄR sjåigare veckora Fredrik jobbar sjudagarveckor med långpass på helgerna. Det erkänner jag. Men det har varit guld värt med mormorpassningen i lördags och lugna, långa dagar på hemmaplan. I torsdags packade jag och min vän Jennifer in oss i strul-Audin och gjorde stan en sväng och gick på hästevent. Det var så himla välbehövligt med kompishäng och så otroligt mysigt att få prata häst och höns med en likasinnad. Den kvällen tar jag med mig in i höstmörkret!
 
Jag passade på att baka bullar en sista gång i lilltorpet med. Så himla gott med äppelmos i bullarna! Det måste jag verkligen tipsa er om!
 
Vi firade elva år ihop i lördags och jag är så himla lycklig och glad. Att vi har lyxen att kunna renovera. Bygga vår drömtillvaro här på backen. Få all hjälp och stöttning och peppning från familj och vänner. Och att få sova första natten i huset. Obeskrivligt. Nu är det sista dutten kvar, sedan ska vi skrota runt här och viiiiila och bara må ett tag. Fint så!
0 kommentarer