Veckan på backen v. 39

Det var fredag den tjugosjunde september. I världens stadskärnor bubblade det, en stor klimatstrejk ägde rum. Underbara Clara sätter ord på det; "Och när mina barn blir stora och frågar vad vi gjorde under den historiska demonstrationen kommer jag vara glad att kunna säga att vi inte satt hemma på byn och hade en helt vanlig fredag – utan faktiskt deltog" och jag kommer alltid att minnas denna dag som något helt annat. Dagen mina tårar rinner ner för kinderna och försvinner in i Los veck i nacken. När vi la en ros på en kista och tog ett sista förväl. Död och sorg dränerar en. Och mer vill jag inte skriva, för allt går inte att blogga om här i världen, hur mycket eller lite plats det än tar i ens liv. Och då blir det tyst från mig i några dagar.
 
Men annars då? Dagarna går i en rasande fart. Första oktober idag. Har lite samma känsla som jag haft de tre senaste månaderna, "va redan?" och ändå vet jag, att jag har fått suga musten ur September och riktigt njutit av det hela. Det är redan tisdag, men jag passar på att sammanfatta veckan ändå, lite såhär såg den ut;
 
...
 
» Veckans renovering/Drömmenfundering
Hahå jaja vad det hänt grejer i veckan. Rörmokaren har varit hos oss i några dagar. Vi har numera vatten och värme. Det känns så stort att det inte är klokt. Fina blandare sitter på plats i kök och badrum. I huset är det varmt och gott, det är vansinnigt skönt att gå barfota på de varma ekgolvet. Fredrik och pappa satt in drömdörren också, det blev så rackarns bra! Sedan hann jag tappa bort en viktig skruv, sprinten var för kort och så vidare (det ska alltid jäklas, det är sedan gammalt liksom). Jag har röjt det värsta byggskrotet och en solig höstdag när Lo passade på att långsova så balanserade Fredrik och jag in alla vitvaror.
» Veckans älskling!
Lo har haft en härlig bebisvecka. Hängt med småvännerna på öppna förskolan i byns bönhus och simmat babysim både lördag och söndag. Däremellan har hon häpnats av höns, hästar, katten Knut och hunden Jaffa. Hon älskar verkligen djur vilket är så fantastiskt kul! Njuter av tiden som är nu, hon är så himla gosig och pratglad, om spädbarnstiden var mysig så är detta njutens tid tror jag minsan!
 
» Veckans hästar
Nä fortfarande har inget mirakel skett med Årvars knä. Jag ha försökt sysselsätta Årvar en del men mest har de stått i hagen. Fapri har fått komma ut med sin älskade Alva, det är Fapris höjdpunkt på veckan utan tvekan! Men jag måste medge att det är så himla mysigt att de numera sover inne om kvällarna och man får det där goset och myset som inte blir på samma sätt i sommarhagen.
» Veckans höns
Mina kycklingar har blivit små huliganer, de är så sällskapssjuka att de springer efter en vart man än går. Hoppar in i bilar och i hus om de får chansen och sitter gärna i knäet, haha! Har försökt ge bort småtupparna till nya hem men ingen har ännu nappat. Är du intresserad så hör av dig! Kycklingarna bor numera med de stora hönsen och det fungerar riktigt bra! Några av damerna har börjat rugga också, det är bråda tider i hönshuset mao.
» Livet i veckan
Det var gott med en hemmavecka och få saker gjort. I slutet av veckan var vi på begravning och avslutade det hela med en lugn helg, sov hos mina föräldrar, åt god mat, badade badtunna och umgicks hela stora familjen. Har ju också betat av det där potatislandet och lite andra "måsten", efter i veckan kommer lugnare tider tror jag. Mest njuter jag av höstpromenderna med Lo i vagnen och eftermiddagskoppen vid köksbordet eller ute på trappen just nu.
0 kommentarer