Tre hemmafavoriter och så

Hej på er, tittar in till er efter en höstpromenad med Lo i vagnen. Har längtat efter en stor kanelbulle och kaffe hela dagen och äntligen kom stunden jag väntat på. Så mycket höstmysigt just nu! Fredrik jobbar dagvecka i veckan vilket innebär att han jobbar veckans alla sju dagar samt att fredag och lördag är riktiga långpass. Så jag och Lo myser på tillsammans och lääängtar tills ikväll då arbetaveckan är slut och ledigveckan tar vid!
 
I huset händer det massor. Vi har haft guld värd hjälp av våra mammor och min pappa i veckan så mycket har blivit gjort. Jag vet att många är nyfikna över hur det går, men musten gick ur mig lite efter förra helgen, som nu är fullt förståeligt. Men nu är batterierna laddade och jag längtar riktigt efter att dela med mig av allt som hänt här.
 
Jag blev frågad av en instagramvän vad mina tre favoriter här hemma är just nu och det är ju förstås så himla svårt att svara på. Just nu är allt så nytt och jag är nykär i vårt gamla hus. Men tre saker ska jag allt bjuda på, häri lite mer utförlog form än på instagram;
 ♦ Våra eldstäder. Vi har denna tjusiga vedspis samt två kakelugnar i huset. De tre är faktiskt en stor anledning till att vi valde att renovera vårt gamla ödehus istället för att bygga ett nytt. Sådan själ i huset som jag älskar, får man liksom på köpet om man har kvar sådana här pjäser. Min pappa satte igång i somras och skrubbade hela vedpisen ren från rost. Det tog honom sexton (!) timmar. Han är gode envis min far, och påhittig! Sedan svärtade han in spisen. Kopparbaljan har han också restaurerat, jag måste visa er före och efterbilder på vedspisen snarast! Jag fantiserar om att pynta en av krokarna med en liten julekrans i jul, tror det kan bli kanonfint.
 ♦ Att ha en frys i köket! Ja alltså egentligen vill jag ju svara "hela köket" men det kändes som lite fusk i denna utmaning. Är så glad att få ha en frys nära tillhands! Vi har haft frysen ute i ladugården under våra första år här på backen och sedan flyttade vi upp den i extrarummet på övervåningen. Vi har ofta blivit lata och inte orkat frysa in matlådor som blivit över, och så vidare. Sedan tänker jag mig att vi alltid ska ha en karta med isbitar i denna frys, nära tillhands, finns inget som osar vardagslyx för mig som is i frukostjosen! Tycker det blev rackarns fint att ha handtagen på detta vis istället för att ha t.ex.  två högerhängda dörrar bredvid varandra.
♦ Skurklossarna. Slutligen så tycker jag att skurklossarna som flätar ihop listningen är så tjusiga. Vilket smycke! Vad mycket de gör fast det i sammanhanget är så "litet". De vita listerna gjorde sig väldigt bra till timmerväggen i köket med!
När jag ändå var i huset med kameran så passade jag på att föreviga vår magiska utsikt. Visst bara måste man älska höstfärgerna? Det gröna gräset, den gula, slagna kornåkern och de orangea och röda björkarna. Och sjön. Jag älskar att vi bor kvar på samma mysiga gård men får en helt ny utsikt. Frågan om jag någonsin kommer att vänja mig vid denna?
Med mig har jag hela tiden renoveringsbebin. Hon är så tåmodig. Alltid är det något som ska fixas eller pysslas med i huset och jag försöker göra saker även fast hon är vaken och på bushumör. Men jag erkänner att det är svårt, man vill ju ge henne full fokus liksom. Hon röjer gärna runt, ålar sig som en liten mast för att hinna stoppa varje liten pappersbit eller tejpbit i munnen. Det gäller för morsan att lägga i en högre växel framöver, hujedamig!
Jag tror att det ser "värre ut än det är" på bilderna. Det är varmt och gott i hela huset. I varje rum finns något som behöver göras, men vi trotsade de där sista listerna, knopparna och skivorna och sov vår första natt i huset natten som gick. Kunde inte önska mig en finare present på min och Fredriks elvaårsdag. Så numera bor vi, mer eller mindre, i Drömmen.
0 kommentarer