Förra veckans loppislycka!

God lördag! Hoppas ni sovit gott och har en pangdag idag!
 
Häromveckan var jag på loppis inne i stan. Med Lo i bärsele och på jakt efter guldkorn. Tycker det är lite trixigt just nu då jag inte vill fylla huset med en massa tjafs utan verkligen hitta saker som vi är i behov av och som får sin egna plats, om ni förstår vad jag menar? Jag tycker dock lite av charmen med loppis försvinner om man går efter en lista med grejer man vill fynda. Jag går igång på de där små kickarna man får av att hitta något som "sparks joy". Jag har visserligen alltid vissa grejer jag alltid kikar efter; de stora röriga lådorna med köksredskap, genomskinliga vaser, barnböcker, kappor och ljusstakar. Denna onsdag kom jag hem med en proppfylld påse med några riktiga gobitar, vi tar en titt på alltsammans!
 
Ett durkslag i emalj. Blev så himla glad, då jag verkligen velat trilla över något liknande.
Vårt gamla dukslag i plast var väldigt kantstött och hade gjort sitt helt enkelt. Kändes dock väldigt onödigt att köpa ett sprillans nytt, jag inväntade därför "det perfekta" på loppis. Och se, här fanns det ju! 45 kr.
Jag är lite allergisk mot osthyvlar med stora, tjocka plasthandtag, varför görs inga fina osthyvlar längre? Köpte denna med fin patina. 15 kr.
En lampfot i trä. Åh, jag vet inte riktigt vad jag tycker. Vi har knappt några lampor alls och jag vet faktiskt inte vart vi ska ha denna. Men den var ju så fin. Vad tycker ni? Behålla eller skänka vidare? 45 kr.
Belv jätteglad över detta fina fynd. "Handmade in sweden" står det under. Från SEA glasbruk, ett dotterbolag till Orrefors, och såklart precis hur fin som helst, fick hedersplats i vitrinskåpen. 45 kr.
Undrar om inte dessa mässingljusstakar blev mitt favoritfynd ändå? Även om vasen är en god kanditat också. Tror de kostade 15 kr/st. Har använt dem varje dag sedan dess.
Fick tydligen lite tunnelseende på min fyndarjakt. För en kapsylöppnare formad som en säl hade jag inte tänk mig. Men titta, så söt? Fredrik skrattade åt den och tyckte den såg ut som betongsälen som står vid strandpromenaden i Burträsk, men att den ändå kvalade in som ny kapsylöppnare i hushållet. Vad tycker ni om sådana här knäppa fynd, kul eller trams? 15 kr.
Numera letar jag alltid barnleksaker och böcker på loppis. Hittade denna i nyskick. Så fina illustrationer och så fintt budskap i sagan. 10 kr.
35 kr betalade jag för en klosslåda från brio. Lo tyckte den var helfestlig att banka i golvet.
1 kommentar