Garageröj & novembergrått

Alla sysslor på gården är inte lika roliga. Jag tycker att det är kul att städa hönshus och pyssla i sadelkammaren och annat som rör djuren. Men att röja i förråden, det drar jag mig för att göra. Förstå ändå, att vår gård var alldeles fulltrådd med grejer när vi flyttade hit. Varenda bod och skymsle, sedan har det bara tillkommit "förnödenheter". Det är bara Drömmen och stallet som är städade och tjusiga, annars råder kaos i allt från lilltorp till timmerboa.
 
Vi har lovat varandra att till våren ska vi rensa, rejält. Det ska eldas bråte, skänkas bort, säljas en dutt och sorteras. Var sak ska få sin plats. Men i väntan på våren så behöver det också göras grejer. I gråaste november så har plusgraderna hälsat på oss och det är faktiskt härligt att vara ute trots ishalkan och de grå kulisserna. Vi har nämligen köpt ny bil! Hurra! Och den ska få bo i "traktorgaraget", en del av gården som anvnts som måleriverkstad/listkaparverkstad/brötverkstad och ja ni kan tänka er att det såg ut därefter.
Huvaligen. Allt bråte i en hög längst in i garaget och utöver det spån och bös överallt. Det fick bli en snabbstädning, "i väntan på våren". På min föräldraledighet har jag verkligen fått bevisat för mig hur bra man mår av att vistas ute (.. i alla väder) och att få dagsljus, så viktigt. Fredrik jobbar eftermiddag så han var med på röjandet han med.
Och vår tappra Loppa. Så hon får haka på i detta gårdsliv. Hon satt och hejade på oss när vi jobbade i en rasande fart. Högen med avkap är stooor och tar mycket plats. Vi staplade ihop veden från contortatallarna som Fredrik tog ner för något år sedan, och konstaterade att vi måste fylla på med ved till sommaren om vi fortsätter att äta ute på muurikkan i den takt som vi gör nu. 
Ni vet när man har ångan uppe, så blir det ofta något mer nödvändigt gjort. Fredrik grusade gårdsplanen med en skvätt stenmjöl. Det är så vanvettigt halkigt hos oss.
Å jag knep en minut hos hästarna. Varsin puss på mulen innan lunchhöet fick de. Det är verkligen fulaste, gråaste november och ändå är de så himla glada och tillfreds. Längtar ut på nästa ridtur!
Vad glad man blir av att trotsa november. Använda kroppen och röja runt på gården lite. Bästa investeringen jag gjort är mina skor med broddar, jag har hur bra fäste som helst och bara ränner fram tillsammans med Lo här hemma. Idag har jag också sett att White monday uppmärksammas över landet. Dagen då cirkulär konsumtion ska uppmärksammas. Så jag drar mitt strå till stacken och visar upp min fleecetröja jag handlat på Facebook köp & sälj, Loppans overall från Polarn och pyret som vi fyndade på klädbytardag i våras och hennes mössa från samma märke som vi fått av snälla Malin i grannbyn. Min mössa har jag knyckt av Fredrik och byxorna har jag nog använt mer eller mindre varje dag i fyra års tid så de kvalar in på ett motiverat och bra köp tycker jag. Fint att uppmärksamma en sådan dag, i motvikt till Black Friday liksom.
 
Nu tar vi kväll på backen. Jag ska stöka i skafferiet och äta parisare. Loppan ska få bada i vasken och leka med sina leksaker. En lugn, stillsam kväll väntar.
0 kommentarer