En morgon hos fåren

 
Jag ställer ingen klocka på morgonen men vi vaknar tidigt ändå. Fredriks plats i sängen ekar tom, han är sedan flera timmar tillbaka på jobbet. Sista arbetsdagen innan ledigvecka. Jag försöker sluta att ha telefonen i sovrummet och funderar ett slag vad klockan är, det är fortfarande mörkt, så det måste vara tidigt.
 
Vi är hundvakt i helgen och jag hör hur Jaffahunden tassar omkring, säkert kissnödig efter natten. När morgonbestyren är gjorda och Jaffa fått ränna runt gården i gryningen för morgontoaletten så klär vi på oss stallkläderna. Vi ska inte pyssla om hästarna denna morgon, det gör granntjejen som har sin ponny hos oss. Istället går vi promenaden hem till svärmor och svärfar och pysslar om fåren och katten. Det hivas hö och fylld vattenhinkar, inget betungande alls. Står kvar ett slag och låter Lo kika på ullrumporna från vagnen.
 
Jag tycker det är så fantastiskt mysigt med djur. Jag riktigt myser i känslan jag hade från när jag var barn; när jag ville ha prick hur mycket djur som helst. Att få umgås med får, hund, katter, hästar och höns på en och samma dag. Mitt i vardagen. När jag var liten hängde jag på byns 4H-gård och trånade efter alla djuren, främst hästarna, men allt med päls ville jag omhulda och ta hem. Men nu får jag ibland pyssla om svärföräldrarnas djur, i kombination med mina egna älsklingar. Så får jag rejäla doser av både ull, mular, retrieverpussar och kattkurr som gör att flickdrömmen inom mig hålls levande.
 
Idag drömmer jag inte alls om att ha obegränsat med djur hemma. Jag vill hemskt gärna ha tid och lust för de djur jag har hemma. Hinna gosa med Knut, rida på Årvar och sitta ner hos hönsen. Inte jäkta mellan allt som borde vara gjort hos respektive djurslag, utan vila i stunden och njuta av de djur man faktiskt har. Det vore enkelt att hela tiden skaffa mer och mer. Vi skulle ha plats för både det ena djuret och det andra. Men nu är jag så rackarns nöjd som det är. Hästdrömmen, hönsdrömmen och kattdrömmen blev alla uppfyllda, och då är jag hemskt glad, att jag då och då får låna en retriever att sticka mackkanter till under bordet och en fårskock att klia under hakan. Det stillar min barndomsdröm något!
0 kommentarer