Veckan på backen v.19

Dagen gryr och väderlekarapporterna skvallrar om att de regntunga molnen ska ge sig iväg idag. Det behövdes, "all nederbörd är bra nederbörd". Är glad å våra markers vägnar och nästan ser hur det prunkar på och blir grönare och grönare ute för var minut. Våren ändå. Det är måndag och allt är lugnt, ser så mycket fram emot denna vecka. Fredriks första ledigvecka på nya jobbet, så välförtjänt för oss alla tre efter en riktig mastodonthelg men arbetstimme efter arbetstimme. Jag kikar över axeln och ser tilbaka på hur veckan artade sig;
» Veckans renovering/Drömmenfundering
Fredrik fortsatte att lägga golv, han hade en liten förhoppning om att bli klar under veckan men torsdagen ägnades åt mys med Lo (så mamman fick sig lite hästmys) och sedan körde mastodontarbetshelgen igång. Men det hinns med framöver.
 
Vi har fått slutgiltig information om köket. Electrolux är så vansinnigt bra att ha och göra med, vi säger det till varandra om och om igen. Vi har också fått levenransvecka, känns som vi väntar på bebis nr 2 ungefär.
 
I övrigt har jag googlat sotluckor till kakelugnarna. Jisses så mycket smådetaljer det är kvar innan huset känns som ett hemtrevligt hem. Längtar att få fixa med allt sådant.
» Veckans älskling!
Lo blev hela två månader i veckan. Hon har inte velat långsova i vagnen men åker gärna runt i bärselen hela kvällarna. Hon är mycket vaken och jollrar, sparka och vevar i luften och ler. Hoppas innerligt hon vill fortsätta med vagnsovningen, det underlättar så mycket. Märker att hon har längre mellanrum mellan amningarna nu, vår lilla tjej börjar gå från spädbarn till bebis!
» Veckans hästaktivitet
I veckan har jag longerat och tömkört Årvar. Så vansinnigt duktig han var vid tömkörningen, stod i mitten med ett leende och njöt. Han har varit ut en sväng med grannen så summa sumarum blev det en rätt aktiv vecka för herr Å. Hoppas det fortsätter så för än är det många kilon som behöver bort. Har fått fina stunder med Lo i bärselen där jag kunnar borsta och mysa massor med hästarna. Har gjort mig så gott. 
 
» Veckans tips
Elsas loppislista får mig att gå igång. Älskar loppis.
Frida visat före och efterbild på ett furuskåp som blivit SÅ fint.
Carolin har efter två år uppdaterat sin blogg!
» Livet i veckan
Veckan blev fin. Med besök av kollegan och numera goda vännen A som väntar smått. I fredags hann vi hälsa på hos Nicki, bälja te och äta chokladbollar. Till helgen kom en av mina tre Julior med sin son. Hjälpte mig att mata hönsen med sallad och lekte med Knut prick hur länge som helst. Fint och välbehövligt med vänner. Gårdsliv och familjeliv i en salig röra. Under helgen har jag och Lo hängt med varandra hur mycket som helst, traskade över till svärfars och åt grillmiddag med mina föräldrar. Många fina stunder med andra ord. Försökte få ordning i rabatten men lilla Lo ville inte tupplura då. Får bli nästa veckas projekt het enkelt. Åh ja, justja. Har sprungit igen! Sjukt jobbigt men också härligt, passade på att ta en lång promenad runt backen och plocka skräp, kallar den övningen "hundra benböj med bebis", gott för kroppen.
 
» Veckans blogg/insta
Gillar verkligen blandningen av lantliv, familjeliv, renovering, recept och djur i en salig röra. Tycker ofta det är svårt att få till en bra blandning för ofta fastnar jag i tanken "vem vill läsa det här?". Men i veckan har jag bara tänkt att "JAG vill spara det här". Och sjutton vad kul det blir då. Både att fota och skriva. Skulle vilja ha en timme eller två att göra bloggen lite sommarfin också. 
» Bonustips!
Provade smörsteka sparris och riva parmesan över, precis som jag prata om förra veckan. Så fantastiskt enkelt och gott.
0 kommentarer