Veckan på backen v.18

Fåglarna kvittrar så det hörs in genom stängda dörrar och fönster. Vi vaknar före åtta och Lo ligger och ler i sängen, hennes morgonhumör gör min in i hjärteroten varm. Vi sysslar med morgonbestyr och rullar sedan vagnen ner för backen. Längst byavägen vaknar byn sakta. Det är stilla och lugnt, en pensionär har igång motorsågen och sågar längst ner på sin tomt, det luktar våt jord och bensin. Tussilagosarna står på stand-by, bara en liten blygsam solgul glimt av blommorna syns, de bara väntar på värmen och solen igen. Det är måndag, kylig majmorgon och jag tänker tillbaka på veckan som var.
 
» Veckans renovering/Drömmenfundering
Fredrik spenderade sina sista lediga dagar i huset. Han lägger golv nu. Förstår ni, g o l v. Som vi ska gå på många, långa år framöver. Fantastiskt. I fredags besökte vi mitt gamla jobb (ett specialsnickeri i Burträsk - WB-trä) och kikade på profiler till lister och foder. Vi tror att vi kommit fram till vad vi vill ha. Taklisten var det ingen tvekan om, och efter att ha sugit på karamellen lite så kommer vi köra på golvlister och foder som är lite "extra allt", spännande va!
» Veckans älskling!
Lo lever och frodas, blev åtta veckor i torsdags. I måndags besökte vi BVC och alla kurvor ser bara bra ut. Hon har gjort härliga långsovningar på förmiddagarna och sover bra på nätterna. Men därimellan är hon vaken och upptäcker världen. Vi planerar dop för fullt - något jag längtar otroligt mycket till! 
» Veckans hästaktivitet
Mitt dåliga samvete över hästarna börjar stillas lite. Kanske för att jag hittat mina små knep att kunna spendera tid med dem (ääälskar bärselen till Lo) eller kanske att jag landat i tanken att det inte blir som förr. Det blir en ny vardag nu, ett nytt liv. Hästarna överlever utan att jag rider lika mycket som förr. Men i alla fall. Försökte mig på en ridtur igår, söndag, men Å var inte alls på samma bana som jag, var som en snurresprätt och sparkade bakut och gjorde hoppsasteg så fort jag försökte be honom om något. Så jag sadlade av, suckade, tog ett djup andetag och longerade honom istället. Det behövdes några rejsvarv med bakutsparkar så var han nöjd och kunde vara avsänd och lyhörd därefter. Har longerat Fapri också och där saknades broms så det sjöng om det, full galopp med svansen i vädret. Är det vårkänslor som gör sig påminda hos mina fyrbenta kanske?
 
» Veckans tips
1. Paulina har släppt kossor i ny hage, de såg ut att njuta så gott av det!
2. Linnea är mitt i prick med ännu ett inspirerande månadsinlägg, sparris med parmesan måste jag prova!
3. Elsa skriver om sin cancer och hela jag ryser.
» Livet i veckan
 
Veckan kändes lite som en komma-ikapp-vecka efter allt besök vi haft veckorna innan. Vi njöt massor av Fredriks sista lediga dagar. Som avslutades med valborgs och sedan första maj då mor min fyllde år och firades av hela familjen. Så gott för själen. F och jag har varit ut på vår fösta joggingtur efter graviditeten, endorfiner så det sjöng om det. Lite ledsamt läge i Hilton då en höna fått flytta till nytt hem (Gottfrida) och en höna fått flyga till hönshimlen. Kändes otroligt skönt att få skona en sjuk liten vingbeklädd älskling från att lida. Vi avslutade veckan med brakfika hos svärmor då Fredriks bror fyllde år. Mycket go familjetid i veckan, det uppskattas.
» Veckans blogg/insta
Jag har återupptagit veckosammanfattningarna från 2017! Hurra! Tänker att de är ett fint tillfälle att knya ihop veckan, spara för framtida minnes-scrollande och ge plats åt bilderna som inte blev ett eget inlägg liksom. Kanske lite personligare också. I övrigt så har jag bestämt mig för att skrota algoritmer, strategier och planering och bara gå på hjärta gällande blogg och insta. Det har varit så förbannat tråkigt hela vintern men nu känner jag äntligen att det är kul att dokumentera vardagen igen. Så det ska jag göra, utan mina egna pekpinnar.
1 kommentar
Linnéa

Åh, tusen tack!
Kass på att blogga just nu..
Men blir alltid inspirerad när jag tittar in här.
Ni är så fina och Lo är helt underbar!