Veckan på backen v. 20

Med febertung kropp tar jag måndag och en ny vecka är här. Ute är det så vackert att man vill stoppa tiden och bara var här, bara finnas. Jag faschineras mer och mer av fågellivet och tjöt av lycka när jag såg två starar intill altanen igår, imorse såg jag första ladusvalan också. Bästa tiden är nog nu, i ljumma, ljuva maj. Fredrik spenderar första delen av natten på jobbet i veckan och jag är inget avundsjuk alls, att få vara hemma med Loppan är liiivet. Så vi tar en titt på det, livet som levdes förra veckan:
» Veckans renovering/Drömmenfundering
En paus i renoveringen. Vi lärde oss den hårda vägen förra året så i år är vi klokare. En sak i taget. I veckan: skogsplantering. Det endaste lilla projektet vi tog oss an var att beställa hem tapetprover vi väntar med spänning på.
» Veckans älskling!
Åh vilken härlig tid Lo är i nu. Ler och jollrar och är nöjd mest jämt. Vet ni vad? I lördags fick hon premiärbada i mormor och morfars badtunna, hon var alldeles salig. Tyst som en mus, bara tittade runt på allt det blöta. Vill helst inte sova långa stunder i vagnen, man är helt enkelt för nyfiken på livet. Mamman i familjen ägnar små stunder till att planera dopdagen, en målbild jag haft under graviditeten. Inbjudningarna har inte kommit iväg riktigt ännu men är i alla fall gjorda. Någa små kläder i strl 62 har plockats fram under veckan, lillevän.
» Veckans hästaktivitet
En liten ridtur. Så guld värd för mig. Jag gör sönder lite över att det inte blir mer, skulle vilja rida varenda vareviga dag. Funderar och funderar vad som är bäst för mina två hjärtan. Kanske känns det tyngre nu när jag är sjuk och eländig, snart är det härliga betestider och allt kanske känns bättre? Eller så är det bara såhär det känns, när en liten loppa kommer in i livet. En sak vet jag, att jag mår som bäst när jag får andas häst.
» Livet i veckan
Det är lite läskigt hur fort veckan ändå gick, Fredriks första ledigvecka. Han har spenderat timme efter timme ute i skogen med planteringsröret. Hälften gjort och hälften kvar. Över 3800 plantor i jorden. Vi har varit på grillmiddag hos vänner i byn och fiskat/grillat mashmallows en annan kväll med andra från byn. Svärmor har varit två dagar i bagarstugan och bjudit oss på nybakt mjukkaka och svartvinbärsaft. I helgen var vi på kosläpp och umgicks lite med mina systrar, kikade på svärmor och svärfars tre dagar gamla sötlamm.
 
» Veckans blogg/insta
När sommaren kommer och världen är som vackrast så får jag lite ångest över hur många timmar man spenderar med skärmarna, är det bara jag? Ska försöka dra ner på timmarna med telefonen och vara ~här och nu~ som det så fint heter.
 
0 kommentarer