Ljuva valborgs

Publicerad 2019-05-03 22:49:34 i Livet utanför backen,

Det var sista aprildagen, valbordsmässoafton och vi firade in våren tillsammans.
Mot aftonen packade vi bilen full. Med muurikka, stora picknickväskan, blöjor och ved. Körde ut på byavägen, svängde vänster på "storvägen" och i byns tväraste kurva tog vi första avfarten. Byns fina rastplats, Gröna lund väntade på oss.
Här har vi spenderat många häriga timmar med mat och fika. På självaste valborgsmässioafton fick Lo göra sitt första besök här. Vi hade laddat ordentligt med godsaker med oss.
Vi hade packat proppfulla picknickväskan med läskeblask, renskav, grönsaker, sås, marsmallows, choklad, mariekex och pitabröd.
Få saker är så snälla mot själen som en sprakande brasa.
Där. På andra sidan träsket bor vi. Tänk, snart slår björken ut.
Vi kikade på islossningen, Loppan och jag. Tänk, idag, tre dagar senare, var det bara något enstaka isflak kvar. Så fort det går.
Detta är vår bästa efterrätt. Smores.
Grillade marsmallows mellan kex med smältande choklad innuti.
Var så glad över att få spendera kvällen med min lilla familj. I varm aprilsol. Tillsammans.
Allt så vackert att det nästan gör ont. Vad livet är snällt mot oss.
Loppan såg lite bekymrad ut, minst sagt, men njöt av friska luften och tillsammanstiden, det är jag övertygad om.
Sedan stoppade vi Lo i bärselen och tog en promenad. Längst storvägen, uppför Flodabacken och längst grusvägen upp mot Östra delen av byn. Så vackert.
Mitt i allt blev vi inbjudna till grannarnas majbrasa. Så lycklig över vår plats på jorden och att få komma och träffa goa grannar. Att Lo får växa upp bland allt detta.
Så vinkade vi av april. Tack för livets finaste april, nu välkomnar vi maj med öppna armar.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela