Idag blir Lo två månader!

23.28 ikväll har lilla Lo funnits hos oss i två månader. Åh hjärtanes, är det bara två månader? Känns som en livstid? Att en så liten minimänniska kan vara så självklar. Jag är expert på att romantisera och jag misstänker att det är precis vad jag gör med småbarnstiden med. Men det äääär ju så mysigt. Den lena huden, hennes lukt, hennes små veck i låren. Hennes leende är obetalbart.
 
Men vi har också haft tur å livets lotteri har jag förstått. Hittills har vi haft en dålig natt och hon är överlag en väldigt glad och tillfreds bebis. Under en period hade hon då och då ont i magen, fick en fis på tvären och så. Ingenting gör så ont i mammahjärtat som när ens älskling inte mår hundra. Då har jag tvivlat och funderat. Ibland sköljer en våg av "oj, hjälp. hur jag ska någonsin kunna se till att hon alltid, alltid är lycklig och mår bra?". Men jag är en positiv person i grunden och låter inte de skrämmande känslorna skölja över mig allt för ofta.
 
Mest är vi i nuet, Lo och jag. Vi njuter ute av fint väder, går barnvagnspromenader genom byn. När ruskvädret hänger över oss jollrar vi i soffan och myser inne. Vi känner av dagsformen helt enkelt.
 
Det känns som att jag vuxit en halvmeter sedan Lo blev min dotter. Jag bryyyyr mig inte längre. Alla små, värdsliga ting sköljer bara av mig. Så länge jag har min familj på backen så känns allt lugnt. Alla andra får sköta sitt och det är så himla skönt. Fokus här och nu. Livets drömmar har liksom blivit klarare och krupit närmare nu när hon är här. 
 
Aldrig i mitt liv kunde jag föreställa mig att den lilla tickande chasewnöten i min mage i somras skulle kunna sprida sådan kärlek. Berika mitt liv så. Genom att bara finnas till.
 
Ibland tänker jag "stoppa tiden!" men sedan hejdar jag mig - jag tycker det är så spännande att vakna varje morgon och se hur hon utvecklas, dag för dag.
Jag vet att kräkset rinner över ryggen, haha. Livet på med Lo, helt enkelt.
2 kommentarer
Tess

Åh, så härligt! Grattis till er! Vilka underbara bilder :)

Hanna

Åhh vad de låter härligt! 😍