Hej från en söndag mitt i livet

Hej i söndagen. Inatt vaknade vi av regnrusket. Lo ammade en stund och somnade om, började snarka gott. Jag kunde inte bara somna om, pälsade på mig och sprang ut i bara träskorna och tog in hästarna. Två genomblöta, tacksamma krakar kom in i stallet, in i varsin box och fick en snabb puss på mularna innan jag stövlade in igen. Ner i varma sängen, Fredrik, Lo och Knut nere i fotändan. Han får egentligen inte, men lilla kraken var så blöt och eländig.
 
Vi vaknade upp till fortsatt ruskväder. Fredrik var iväg på veckans sista jobbpass och jag har spenderat dagen i soffan med Lo. Stökat undan lite, kört en diskmaskin och bara njutit av ruskvädret. Vi försöker vara ute så mycket det bara går annars, så en innedag känns nästan lyxigt mysigt. Inte minst för markerna, regnet behövs.
 
F kom hem från jobbet i afton med rosor och choklad åt mig. Han var så himla lycklig, "det känns som freeedag" sa han och kastade sig över Lo i soffan. Förstår att han längtat, jag som knappt kan gå på toaletten utan att sakna hennes små pliriga blå ögon. Så nu har vi söndagsmys. Dukat upp med ostkrokar och bebisen ligger och jollrar. Surfar runt och försöker hitta tapeter till Drömmen men tycker det känns lite läskigt (på ett bra sätt förstås!) att bestämma över något som blir så definitivt. Tapeterna ska vi ju liksom se varje dag i åratal. Känns så stort, å andra sidan vet jag ju att tapetsera om kommer vi vilja göra på något år, så riktiga dyrgripar känns slöseri med kronorna.
 
Ute öser regnet ner och vinden susar i lilltorpets rutor. Hästarna står ute i hagen med täcken, det dröjer nog inte länge innan de får komma in till mockade boxar och rulla i spånet. Hönsen har varit ute en sväng och sprättat efter mask, lagt tre ägg och så. Lugna tider på backen med andra ord.
 
Några rader från en söndag mitt i livet. Nu vill bebisen att jag underhåller med att blåsa henne i ansiktet och säga "kkkkkkkk", inte mig emot. Kram på er.
0 kommentarer