En stund att stoppa i hjärtat

Publicerad 2019-05-17 08:25:11 i Lantliv, Lo 0-3 månader,

Det var onsdag, våren började återvända till Skråmträsk. Längst ner på backen, ner mot sjön, ligger vår bagarstuga. Svärmor hade fått låna den av oss och bakade mjukkaka hela dagen lång. Det var lite bestyr innan den var i bakdugligt skick, återigen hade kajorna byggt bo i skorstenen som, men tillslut så, vankades det bakning. När kvällen kom och Fredrik återvände från skogsplaneteringen så ...
... åkte vi till lanthandeln och handlade goda grejer. Ananas, krossade tomater och riven ost. Stoppade ner allt i finkorgen och svassade ner till bagarstugan.
På bakbordet väntade två degar som svärmor snällt lämnat. Vi kavlade ut och toppade.
Så vansinnigt gott. Med iskall zingo till. Verkligen vardagslyx.
Utanför spatserade hönsgänget. Kluckade tacksamt när en pizzakant kom flygande genom dörren. 
Sist jag var här och bakade så var Loppan i magen. 23 september, en frostig morgon. Nu får hon upptäcka världen tillsammans med oss. Satt framför varma brasan och myste.
Jag är så glad att jag får ge henne detta. Pizza i bagarstuga en vanlig onsdag. Med hönsen sprättandes precis utanför. Även om hon inte förstår ännu, så ger jag henne denna barndom, och det känns fantasiskt.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela