Byggmånaden april

April är förbi och ljuva maj är här. Fast i år var banne i mig april den ljuvaste av alla månader. Kanonväder och Fredrik var tjänstledig för att bygga på huset. Vi tar en titt på vad som hanns med;
I början av månaden var vi på Electrolux Home i Skellefteå och gick igenom detaljerna på köket. Bänkskiva, blandare, passbitar och vitvaror. Sådan otroligt proffsig hjälp vi fått hela vägen. Vi fick också ett datum för köksleverans och det närmar sig med stormsteg, iih!
Här får ni en liten titt på visningsköket som vi tagit inspiration från. Mycket blir samma lika, som all lådinredning i ljus ek. Vårt kök är ett massivt träkök i björk och ek från Lappvattnets snickeri i Burträsk. Trillar baklänges av hur vackert det är. Ska berätta mer om det snart, lovar!
Några vändor till färgaffären i Skellefteå har vi hunnit med. Köpte med oss färgprov för att se vilken grågrön nyans vi ville ha i hallen. Vi körde på den mörkare.
Så drog målarverkstan igång. Vi hade köpt massor, MASSOR med pärlspont som skulle målas. Till tvättstugan, inre hallen, farstun och skafferiet. Här grundas det.
Vi körde värmefläkt och Fredrik målade eftersom det fanns plats i huset.
Sedan reglade han väggar och började sätta pärlspont i tvättstugan. Här körde vi på vit pärlspont för att ljusa upp lite, rummet saknar nämligen fönster.
Huset fick sig en ordentlig städning av våra mammor en dag.
Så fortsatte måleriverkstaden med den grågröna färgen! Så fint!
Utomhus har allt byggstök gjort sig påmint.
Timme efter timme...
Sedan blev det dags för panelen att åka upp på väggarna. Här i inre hallen. Det är så luftigt med 2,80 i takhöjd.
Ett annat hörn av inre hallen. Mycket tjusigt med det bruna träet till den grågröna färgen. Dubbeldörrarna kommer vi att flytta och ha någon annan stans i huset.
Inre hallen fick sig ett tjusigt locktak också. 
Vi har varit på spaning på ladugårdsvindan och hittat den perfekta byrån att ha i inre hallen. Såg rätt så skamfilad ut, får se om vi kan lyckas avluta det eller om vi får måla om hela kalaset. Kommer bli så tjusigt med ljusstakar på.
Farstun har fått pärlspont och ett tjusigt locktak. Vi är inne på att betsa limträbalken mörkare så den smälter in lite tjusigare i husets helhet.
Toaletten och tvättstugan har fått innertak av pärlspont.
Sedan blev det storstädning igen och golvvärmen kom på plats. Plåtar, slang och duk.
Ett tag var det ett väldigt virrvarr av slang, kabel och så. Men det har ordnat upp sig, jag lovar.
Även i köket blev det lagt golvvärme.
Överallt, förutom i skafferiet, där vill vi ha så svalt som möjligt.
Vi tog ett snabbt beslut att spara timmerväggen i farstun. Vi hade tänkt klä in den i pärlspont men det kändes så ohult då timret är så himla tjusigt där. Så för att dölja lite elslang satte vi en boasering av pärlspont och kommer låta andra halvan vara timmer. Dock kommer två garderober att ta upp mycket av sidorna, men men.
Sedan, sista skälvande dagarna av ledigheten så nådde Fredrik sitt mål. Att börja lägga golv.
Ett jättefint ekgolv blev det tillslut, tycker det är extra tjusigt mot timmerväggen vi har sparat i köket.
Loppan har varit ute och provgått och gav båda tummarna upp.
Så. En aprilmånad sammandattad i renoveringsbilder. Oj vad han hunnit. Lo och jag har hejat på från lilltorpet, sprungit ut och kikat på härligheten och serverat lunch och fika och så. Nog så viktigt att äta ordentligt när man har stora byggprojekt. Nu kör vi maj och full fart i bygget.
1 kommentar
Celina

Vilken byggspurt ni genomfört! Hejja snickar Fredrik 👍👍