Två veckor med dig

Klockan 23.28 ikväll fyller du två veckor. Ingenting om man drar ut det på ett helt liv. Men för oss, så stora två veckor. Du ligger på mitt bröst i bärsjalen och sover, dina tydliga små andetag, in ut, in ut, in ut. Så självklar här hos oss, redan nu, vårt allt.
 
Det känns så fantastiskt fint att få ge dig ett liv på backen. Här ska vi fylla dina dagar med liv, små äventyr som att hämta dagsfärska ägg i hönsens höfyllda reden, leka i leriga vattenpölar på grusvägen som leder upp till backen. Plocka tussilago i dikeskanterna längst byavägen. Små, små stunder av vardag som kommer att formas till din barndom.
 
Jag kommer inte att lova dig att du kommer att få allt vad du vill ha i livet. Men du få ett liv här på backen hos oss. Den friska luften, lantlivet och kärleken vi försöker strössa kring oss här på gården.
Och gården sedan. Den får dig Lo. Vilken lyckans gård. Tänka sig att det var åttiofem år sedan barnaskrik hördes här på backen, och nu är det dags igen. En gård som sett sina glansdagar, och nu håller på att byggas upp igen. Spik för spik, tillbaka till ett tryggt, älskvärt hem. Åttiofem år av tystnad, och sen kom du, Lo.
 
Dessa två veckor har varit så omtumlande för mig. Att så mycket kärlek rymdes i min kropp. Jag hinner längta efter ditt fjuniga hår och dina goa lår bara jag hänger tvätten eller matar hönsen i några minuter. Din pappa är likadan, han kommer in rosig efter att ha skottat snö och säger "åh, jag har saknat henne så mycket" och borrar ner ansiktet i din mage.
Vissa säger till oss att "Nu börjar livet". Jag vill envist tro att vi levt livet fullt ut i tjugosju år hittills. Men ett helt nytt kapitel, det går jag med på. Ett väldigt spännande sådant, med utmaningar, med kärlek, med Dig.
 
Det blir så rörigt när jag ska skriva om dig, känslorna hamnar överallt. Men jag är så glad, att backen fick sin bebis och att bebisen får livet på backen.
3 kommentarer
Emmeli

Heelt enormt vackert skrivet! Jag går av lite (surprise haha) .. KRAAM!!

Estelle S.

Vilken liten ängel! Stort grattis till er!

Linnéa

Åh vad jag gråter, så fint skrivet! 😭❤️