Tankar från min trygga plats

Dagana som gått senaste veckan har varit bergochdalbana. Själsligt, så mycket känslor att bli mamma till en liten en. Vädermässigt med, snöstorm, strålade vårvintersol och mysisk dimma, om vartannat. Jag har fått må riktigt dåligt när jag fick prova på mjölkstockning. Hemmatid tillsammans, hela lilla familjen. Och små äventyr. Träffat alla kusinerna. Besök på BB hemvård och BVC. Premiärat på fika-restaurang (någon sov sig igenom kalaset), och barnvagnspromenader efter byavägen.
 
Små, små saker som känns så spännande när det är första gången det görs. Packa in bebis med paltkoma i nalleoverallen och åka till stan och BVC tar på hela familjens krafter. Trots att det går prick hur bra som helst. Men det kan ju inte bara vara jag - som heöt plötsligt tycker att alla medtrafikanter kör som tokar. Att hela stora världen liksom känns lite läskig när man har en liten med sig.
 
Då är det skönt. Att backen känns så trygg, så trygg.
Häromdagen var den mysiska kvällsdimman på besök. Efter världens vackraste vårvinterdag. Lo sov maratonlänge i fina vagnen. 
Och jag. Jag fick många, långa minutrar ute i friska luften. Tankarna snurrar på mig. Haft så dåligt samvete över hästarna, att de bara fåt en klapp och en puss på mulen nu för tiden, tillsammans med mat, vatten och morötter förstås. Då är det skönt att få prata med likasinnade. Som fina J som sa "Tänker att de är hästar vars främsta behov är  att få vara just hästar. Så även om de gillar vårt umgänge tar de nog ingen skada av få gå och bara vara i perioder som denna, så länge de har sina grundbehov fyllda". Och hjärtat känns lättare därefter.
Tänker att om två-tre månader grönskar det här. Vi sitter kanske under syrenen som vi gjorde hela förra sommaren - i skuggan. Och kastar fikarester till hönsen.
Här på backen känner jag mig tryggast i världen. Liten sover tryggt, med babyvakten på. F har för första gången någon timme över att spendera i huset. Och jag skrotar mest runt. Skottar snö, plockar in ägg och vevar ihop en kladdkaka bara för att, bara för att det är gott.
Och tankarna får landa lite. Jag är hemma nu. Många, långa dagar och nätter kvar innnan livet ska förändras igen. Nu är det hemmaliv och mammaliv som väntar. En liten Lo som får gå före och styra och ställa med oss. Därefter fyller vi stunder med renoveringen och lantlivet. Så älskvärt. Så mycket kul att se fram emot. Men för min egen skull, så väljer jag att vara Här och Nu och njuta av vår trygga plats. Landar i alltihopa. Dagar av att vara mamma, låter resten vänta. För de ser ju inte ut att må dåligt alls, där de står i den magiska dimman och bara får vara hästar för ett tag.
2 kommentarer
Åsa

Vilken klok vän du har som säger de magiska orden så skuldkänslor och dåligt samvete kan förlösas ur hjärtat ♥ Var sak har sin tid, och just nu är det er nya lilla bebis och er nya familj som måste få tid, allt annat kan vänta, tro mig ♥

Har själv vandrat samma resa, 3 gånger, vet hur viktigt det är för er alla att få ta den tid som behövs. Allt annat i livet finns kvar, men ert nya liv, med er nya lilla bebis, den kommer aldrig tillbaka. Fortsätt precis som du tänker, var här & nu, dagarna går så fort ändå ♥

Stort Grattis till er lilla vän ♥

Sofia

Känner så igen ALLT du skriver om första tiden med liten, speciellt med första ❤
Sambon var helt förstörd efter färden hem från BB 😀
Jag har haft ordentliga problem med amningen från början pga överkänslig hud och bröstvårtor, tog ca tre veckor innan såren läkte och det slutade blöda. Fick låna en elektrisk bröstpump av BB hemvård för att avlasta, pumpade varannan gång. När jag just fått hem den så åkte jag på mjölkstockning den kvällen och herre gud så underbart med en sån pump då!!!!
Mys vidare på trygga backen ni ❤