Första marsdagen

Det var tidig morgon. Tolv kallgrader. Och första marsdagen. Februari bjöd på det märkligaste vädret någonsin. Smällkall vinter, snöstorm, tögrader. Februari lämnar oss med tusen issjöar och en skare som håller för tunga preggon.
Jag tog tio djupa andetag. Hej mars. Knut övade parkour i tallarna bredvid mig.
Allt var så stilla. Takdroppet har upphört mitt i allt. Blåsten och stormen Mats hade flugit sin kos.
Satte igång värmelampan inne hos hönsen. Matade dem och pratade lite med dem. Gottfrida fortfarande i egen bur för att läka sår och få tillbaka fjädrar och kam. Längtan efter en ordentlig rastgård är numera stor.
När jag skulle gå in från morgonrundan satt småfåglar på hängrännan och kvittrade. Jag kände mig glad. Och trött.
Frallorna jag bakade medan ryggen var med på noterna. Med massor av varm choklad och jos. La bort telefonen och bara satt och åt. Kändes märkligt och bara det är ju märkligt i sig. Att det känns konstigt att sitta och äta utan skärm...
Sen latade vi oss, Knut och jag. Han älskar den nya loppiskudden. Jag låg i sängen och slumrade till Nedsläckt land.
Ute skvallrar sladden om dagens hantverkarbesök. Tvättstuga och toalett görs. Vi kör fläkter för fullt och kontoret, hallen, toaletten och tvättstugan håller ungefär sjutton plus. Tänk att det händer nu.
Sedan vankade jag ut till hästarna. Behövde lukta lite på dem. Borra in fingrarna i fuxig vinterpäls och kramas med kallblodskungen.
Sedan tog jag min an min dagliga utmaning - gå till brevlådan och tillbaka. Längst där nere står en mjölkpall med vår brevlåda. Masar mig dit dagligen och bär hem en liten bunt med brev och så. Det bästa köpet jag gjort för denna graviditet har verkligen vart mina icebugs.
Sedan var det slut på uteaktiviteter. Soffan och värmedynan väntade för min rygg. Svärmors kanelbulle, varm choklad och en gosig katt väntade.
 
Nu tar vi fredag och helg. Längtar så efter att få spendera tid med F. Tänker att vi ska satsa på att äta god mat, se på film och tupplura massor. Kanske, kanske får vi se en glimt av solen med.
 
Trevlig helg till er alla, så glad att ni hejar på mig nu när allt känns sömnigt.
Lantliv | |
#1 - - Karpstryparn:

Fina bilder, i Värmland där jag bor är det dock Verkligen vår ute. Inte en is- eller snöfläck knappt, småfåglar kvittrar i buskarna, sångsvanarna har redan kommit, osv.

#2 - - Christina:

Stort lycka till! Jag har fött barn två ggr så jag vet hur tungt det kan vara med en graviditet.

#3 - - Sofia:

Såklart vi hejja på dig!🤗
Så spännande med både huset och förlossning, jag är så avis. Vilket mäkt det är, urkraften❤

Upp