Att sätta igång hästarna

Igår spenderade jag tid ute hos kallblodskungen och skäggiga damen. Filosoferade som vanligt. Tänkte på att banden med mina hästar måste vårdas precis som banden med vänner och familj. Så det fokuserar jag på just nu, när Lo sjusover i vagnen. Vårda band med hästarna.
 
Åh det gör lite ont att se hästarna. De är så otroligt runda. Årvar har matt päls och Fapris hovar behöver raspas. Jag brukar vara så extremt noga, de ska vara i fint hull, välmående och sunda. De är fortsatt glada, men allt för många kilon och lite motion gör dem inte gott.
 
Har haft sådan ovärdelig hjälp av medryttarna E och A som kommit varje helg. Hästarna har fått se annat än hagen och stallet har varit skinande rent när de lämnat gården. Så otroligt tacksam för det. Men mina sedvanliga ridturer fyra-fem dagar i veckan har ju uteblivit, jag bestämde mig för att sluta rida redan i vecka tjugo. Körde vagnen några veckor därefter och försökte hålla igång Å med longering och tömkörning. Men det har varit svårt.
 
Nu börjar vi där vi slutade. Små, små pass där bandet ska byggas, magen minskas och muskler bildas under pälsen. Lilla Fapri får följa med på barnvagnspromenader. Och Årvar ska få allsidig motion här och där när det passar. Så hoppas jag kunna börja rida snart igen. Lugna pass, vi båda behöver byggas upp från grunden.
 
Min plan är att börja minska på maten i april, inget mera fri tillgång, det blir högivor flera gånger om dagen istället. Och i takt med att snön smälter kommer våra äventyr sträcka sig längre och längre från gården. Igår premiärade vi med att skritta och trava på lina i en kvart. Mitt leende gick från öra till öra och Årvar var så lyrhörd. Som att ha väntat och väntat i tjugotre veckor på dessa kommandon.
 
Så med stor glädje och förväntan sätter jag igång de båda, i små, små steg, precis som vi varvade ner i höstas. Jag hoppas att lagomt till härliga högsommaren så susar vi fram över ängarna i galopp igen.
0 kommentarer