Sommarlovsbloggning och tillbakablickar

Det är dagen innan midsommar och regnet strilar sakta ner för de gamla fönstren i vårt lilla hus. Det droppar från hängrännan som sitter på skärmtaket ovenför ytterdörren. Jag håller på med förberedelser inför midsommar, en av de allra härligaste högtiderna. Tvättar bordsduken, bakar efterrätt och försöker städa och stöka. I år firar vi med min bästa Matilda och hennes Gabriel. Det blir blommor i håret, blåvit dukning, lekar och bålskålen ska förstås fram. Känns så himla kul att fira tillsammans med dem. Senaste året har F och jag firat midsommar, nyårsafton och valborgs helt själva, det är mysigt att rå om varandra, men högtiderna går ju ut på vara tillsammans och ha kul ihop tycker jag. Så är väldigt glad över vårt sällskap och ser så mycket fram emot dagen!
 
Jag tänkte visa er en hel drös med bilder från den senaste månaden. Jag har fotat nu och då, när andan liksom fallit på. Jag har bestämt mig för att i sommar ska bloggen bara få komma från hjärtat, när andan faller på. Inlägg så ofta eller så sällan jag känner för. Med ord som kommer direkt från mig. Bara och endast ögonblick från backen om dess omgivningar. Då kanske min kreativitet kommer tillbaka i full fräs igen tänker jag. Inga tidsinställda inlägg, bara ett planlöst bloggande om livet på landet. Det känns skönt på något vis, ju mer regler jag sätter kring min kreativitet desto mer tvivlar jag på materialet jag producerar. Sommarlovsbloggning kan vi kalla det, låter fröjdfullt tycker jag.
 
Så direkt från hjärtat, bilder från senaste månaden och några icke väl genomtänkta ord till. Bara ord som bubblar upp från mig. Varsågoda.
 
Jag har bakat med solgula hemägg. Det har varit så fint sedan "blondinerna" kom till gården. De har tillfört så mycket och det känns som att hela hönsgruppen är i harmoni.
De har lagt massor med ägg. En dag la alla fem höns ägg samtidigt, mycket uppskattat hos någon som älskar att baka. En av blondinerna la sig och ville ruva, tanken var att vi skulle få kycklingar till midsommar. Men mitt i vackraste juni, tre dagar innan kläck, så fick vi besök av okänd äggtjuv som stal alla ägg utom ett. Sista ägget övergav hönan kort därefter. Så sorgligt. Hoppas vi får bukt med äggtjuven, för vi vill gärna behålla äggen själva förstås.
Jag tog Lo i bärselen i tjugosjugradig värme och byggde en liten beteshage till hästarna. Det är nog mest ogräs på vår nysådda vall, men mellan lommen finns några strån ängsvingel, timotej och klöver som går att äta på.
Fapriola går stadigt ner i vikt. Kanske inte så kul för er att läsa om hennes viktresa. Men kampen mot kaggen är ständig gällande denna shetlandsponny. Igår när jag kom hem från kaffe hos en god vän så sprang hon nöjt runt lös på gården och mumsade gräs. Jag som vanligtvis vänjer in mina hästar lååångsamt fram till midsommar ungefär.
Världen har varit vacker, så vacker. I år får vi regnskurar ibland. Så skönt efter förra årets torka. Svärmor och svärfars får är perfekta värderleksrapportörer, springer de med full fart in vet man att en regnskur är påväg.
Vi försöker vänja oss med att ha en bebis i sommarvärmen. Mysigast är picknick i skuggan.
Knut har både varit i flera slagsmål och fått otroligt ovårdad päls sedan han fick en lillasyster. I veckan hoppade han på tre ben efter att han gjort illa lille tassen. Jag försöker ge honom några extra minutrar och uppmärksamhet. Älskade skrutt.
Lilla loppan trivs bäst i sitt tält med lilla rumpan bar. Ibland vänder hon sig hejvilt och ibland ligger hon som en liten padda. Det är från noll till hundra och hundra till noll. Det är en otroligt mysig tid med mycket gos, leenden, jollringar/"prat" och ögonkontakt.
Lo och jag var på en jättemysig möhippa i Umeå. Var så otroligt trött när jag kom hem. Fredrik dukade upp all god picknickmat vi gillar så låg vi bara i skuggan i tjugoåtta plusgrader och njöt. Dessa stunder kan jag inte få nog av.
Det är fantastiskt mysigt att ha en liten att gosa med.
Jag längtar så mycket tills vi flyttar in i Drömmen nu. Har sovit där ute i svala timmerhuset i flera, flera nätter och det är så vansinnigt skönt.
Vips så blev Lo tre månader också. Vill å ena sidan stanna tiden och andra sidan kan jag inte längta mer efter att få se vad det är för en liten tjej hon ska utvecklas till. Men snälla, var vår bebis ett litet tag till va?
Hästarna känns lugna och härliga. Ibland får jag till en ridtur på Årvar. Då ler min själ.
Stora, tunga killen som blev skrämd av en höna och trampade mig på foten i förrgår. Dumt nog ledde jag båda hästarna i bara träskor. Men idag känns det under kontroll.
Störst av allt - vi håller på att sätta in kök!! Men det måste jag ta separat framöver. Så får det bli!
Vi har fått tapeter till nedervåningen. Det känns så overkligt att dag för dag kryper vi närmare inflytt. Har inte ens börjat fundera på tapeter till övervåningen, det kommer vi att ta i sinom tid. Men på nedervåningen kör vi beige/vitt, blåblommigt och mörkblått.
Någon enstaka gång har vi startat grillen och ätit på altanen. Det är sommarfeeling om något.
Jag har hittat små snuttar av trädgårdstid. Planterat om blommor, gjort en ny rabatt och vattnat flitigt.
I tjugonio plusgrader satte jag potatis, på tok för sent. Men det blev likväl gjort.
Det är någonting med att stå och svettas med jord upp över armarna. Så vansinnigt härligt. Och jobbigt.
Hela byn har luktat så gudomligt gott. Först häggen sedan syrenen. Nu har den däremot börjat slokna.
Även om hon är liten. Så försöker jag visa henne världen varje dag. Hon tittar nyfiket på allt.
Junikvällarna gör nästan ont så fina de är. Jag vill inte gå och lägga mig. Men livet är annorlunda nu, en liten loppa behöver komma isäng någon gång. Jag lämnar allt det fina, och smyger ut till Drömmen där vi numera sover på madrasser.
Någon blir alldeles fasligt trött ibland. Blank om småkinderna efter att ha klinkat mjölk alldeles så vansinnigt. Vårt allt.
Sommarens första loppisrunda har vi hunnit med. Lo, jag och Matildan. Tio tallrikar och en gräddkanna i denna blåklintserie. Mycket annat fint jag måste visa er någon dag också.
 
 
1 kommentar
Åsa

Att få smått, att renovera ja bara det är stort och mycket i livet. Tycker ditt beslut ang bloggen låter väldigt sunt och bra ♥ Ta var dag som den kommer, det är det livet är till för. Stress och måsten ska kapas bort så gott det går.

Njut av det som fyller er med glädje, dela med er av det ni orkar och vill i den takt du själv känner för ♥

Önskar dig och de dina en underbar midsommarafton och en lika ljuvlig sommar.

Pussa lillan på kinden från mig ♥