Midsommar på backen

Vi spolar tillbaka tiden två dagar. Det var fredag och en av årets finaste dagar - Midsommarafton. Lilla familjen på backen hade packat sig iväg med morotskaka och blöjor under armen för att fira med delar Fredriks familj och släkt. Vi höll till i Bonnstan i Skellefteå och jag ångrar så mycket att jag inte tog fram kameran. För det var så mysigt och Bonnstan är så himla vacker i sommarskrud. Det är ju trots allt Loppans första midsommar!
 
Hur som helst. Hem kom vi tillslut.
 
Efter bara en stund rullade en vit Saab upp på gården och in kom Matilda och hennes Gabriel med famnarna fulla av mat och kramar. Så satte vi igång firandet.
Bål ute på altanen i sommarvärmen. Jag gjordet detta recept, fast skippade romen. Vackra bålskålen med tillhörande koppar har jag fått av min dagisfröken Molly. Älskar grejer med historia. Tror bål minsann ska bli min nya grej, så mycket 90-tals kalas över det.
Vi försökte prata ikapp. Tiden går när man är vänner på distans. Matilda bor i storstan, Stockholm, och studerar till jurist. Vi är så olika men samtidigt så lika. Vet inte om det finns någon allt känns så självklart med som med min Matilda.
Lilla Lo vill helst sitta hos mamma och pappa nu för tiden. Hon stirrar skepiskt på personen som vill gosa och bara brister. Lilla hjärtat. Hon fick hoppa i bärselen och sova sig genom merparten av firandet.
Vi gjorde rompizza till förrätt. Våra gäster köpte med en pizzadeg på pizzerian inne i stan som vi toppade med stekt lök, creme fresh, västerbottensost (skjuts in i ugnen.. låt svalna) och sedan rom, mer creme fresh, dill och rödlök. Mhm.
Sedan plockade vi blommor till borden. Vi orkade faktiskt varken göra kransar eller stång i år, blombuketter på borden fick duga fint.
Vår backe i midsommartid. Direkt efter denna bild togs öppnade sig himlen. Fredrik stod under syrenen och grillade, helt genomblöt.
Sedan åt vi. Massor. Pratade. Massor. Det är så mycket man ska hinna prata ikapp. Så himla kul att få lära känna Gabriel också.
Det blev en väldigt avslappnad midsommar. Nära till lilla skötbädden vi har på toan och med middag inne i vårt lilla torp. Omgivan av kära vänner. God mat, och en sovande Loppa, hela tiden nära nära.
När regnet passerat och maten var uppäten så gick vi ut och lekte lekar. Skrattade så det bara bubblade i mig. Här har vi team Backen! 
Matilda och Gabirel hade styrt upp otroligt roliga lekar. Som denna när man skulle samla så många klädnypor som möjligt med hjälp av bara en hand. Otippat spännande!
Vi viftade bort mygg och mitt i allt behövde hästarna en hötuss. Lo inspekterade apektaktet med sin sedvanliga, skeptiska min.
Tillslut slog klockan två på natten. Magarna proppmätta. Lekarna lekta. Vi svassade ut i huset och jag bara log. Åt ljusa sommarnatten. Åt goda vänner. Åt livet.
 
...
 
Så vaknade vi upp till lördag, regntunga moln och massor med rester vi kalasade i oss av. Därefter kom nästa finbesök till backen. En instagramvän jag träffade första gången för ganska precis ett år sedan. Då var vi båda gravida med vartsitt litet frö i magen, helt ovetandes om att vi ungefär åtta månader senare skulle bli mammor till varsin liten Loppa och Humla. Lo och Signe. Hur ljuvliga som helst.
Julia bor i Västbyn och driver instagrammen Västbynochvi. Hon bor med hästar, hundar och katt i ett fantastiskt vackert hus med sin Bengt. Fredrik och jag sa när de åkte, att det är skit att sådana häriga människor bor så långt bort. Vi vill äta morotskaka och prata om bebisfaser oftare!
Så gick vi in i lilltorpet igen. Såg hur Julia, Bengt och Signe rullade ner för backen. Hoppas vi ses snart igen.
1 kommentar
Angelica Wåhlin

Ser väldans mysigt ut!