Om klinker och tapeter!

Nu är det slut på lata stranddagar och värmebölja. Idag var det flera lager kläder, vindjackan och höstsmak i luften. Ikväll tände vi för första gången belysningen ute på farstun och några taklampor inne i lilltorpet. Vips var vi här.

Och vips vad fort det går i huset nu! Vi pysslar alla på med något. Fredrik har lagt klinker. Pappa pysslar på med salning och sista flexslangen. Mamma och jag tapetserar. Lo hejar på förstås, vår allra största motivation att jobba på och kunna flytta in i år.
(null)
För två veckor sedan började Fredrik flytspackla farstun. Under skivorna ligger golvvärmen. Han hade gjort en anordning så att han enkelt bara skulle kunna dra av överblivet flytspackel. Men vi hade fått för lite flytspackel av bygghandeln, trots att vi tog till i antal kvadratmeter när vi beställde grejerna. SÅ TRIST! Nu löste det sig fint ändå. Men otroligt irriterande.
(null)
Vi valde ut klinkret på färgaffärn inne i Skellefteå. Bara pangbom idag väljer vi. Blev en mörkgrå platta 30x30 med struktur. Älskar hur levande den ser ut. Det var otroligt spännande, Fredrik har aldrig klinkrat förr!
(null)
Men det gick ju prick hur bra som helst! Självklart ska det jäklas lite. Klinkerskäraren vi fått låna var värdelös och snälla grannen som lånade ut en klinkerkap och allt, men det visade sig vara oslipad klinga på den. Så vi fick åka iväg och köpa oss en egen kap. Oj så smidigt det gick därefter!
(null)
Vi kommer att ha både garderob och sittbänk här men valde förstås ändå att klinkra hela golvet. Här är det fortfarande lortigt av fixet.
(null)
I ett nafs blev det dags för fogning. Der var drygare än vi båda trodde. Kanske för att varmgraderna knackade ordentligt på dörren. Tillslut fick det bli ett sent kvällspass för att få klart fogningen. Tur han håller humöret uppe ändå, min F!
(null)
Sedan skulle fogarna blötas och plattorna tvättas. Vår renoveringsbebis tittade roat på!
(null)
Tvättat och klart! Fortfarande fuktigt efter framfarten med trasan. Tycker det blev vaaaansinnigt snyggt. Så imponerad!
(null)
I samma veva packade min mamma upp tapetbordet i köket. Vi drog igång stora tapet-skolan!
(null)
Spackla och slipa (faktiskt riktigt tråkigt) städa och dammsuga. SEDAN var det dags för tapetseringen!
(null)
Vi har valt en ljusgrå tjusig en från Boråstapeter. Bilden är lite missvisande. Tycker den var ljuvlig. Vill att själva köket ska få glänsa i vårt kök och valde därför en väldigt diskret tapet.
(null)
Skulle fota resultatet men fönstersalningarna hamnade framför. Hos oss måste man vara snabb om man ska hinna föreviga - tjopp tjopp låter det så är nästa projekt på gång!
(null)
Så kom turen till kontoret. Vi plastade för alla andra rum. Spacklade, slipade och dammsög, hela långa visan igen.
(null)
Vi satte några våder innan ensockade-renoveringsbebisen kom och inspekterade!
(null)
Det brann på soptippen inne i stan så storasyster och storkusin flydde ut till oss på landet. Full fräs med grejer och ungar i huset <3 och mitt i allt. Världens bästa mormor. Så engagerad och godhjärtad.
(null)
Idag kände jag mig redo att fortsätta tapetseringen själv. Våd på våd. Så kul när det går bra och stresspåslaget när mönsterpassningen inte passar. Men fint blir det! Även denna fining från Boråstapeter.
(null)
(null)
Utanför Drömmen lever djuren sommarliv. Hästarna går på bete och hönsen springer lösa. Längtar ut på ridturer och att pyssla på med djuren bara. Lägga tid på dem. Men just nu kör vi fokus på Drömmen och tar tacksamt emot hjälpen vi får.

Imorgon fortsätter vi renoveringsresan!
0 kommentarer