Om en vanlig dag och mitt osociala medie

Lilla familjen har somnat i soffan. Lo har sörplat mjölk och sover nu i babynestet, äntligen pigg efter förkylningsbacillerna varit på besök. Fredrik sover tungt han med. Så jag passar på, i julinatten, att dela med mig av en dag i livet bara.

Vi bestämde för några veckor sedan att vi skulle ta bort instagram-, snapchat- och facebook-apparna i en vecka. För att vila hjärnan lite, mindre skärmtid och mer tillsammanstid. Känns riktigt mysigt faktiskt, och vips blev lusten att skriva på mitt älskade osociala medie - bloggen - allt större. Kanske kräver min kreativa sida lite mindre brus för att fungera?

Har slängt kameran över axeln lite då och då idag. Som på gamla goda tiden. Långt innan stylade instagrambilder och magasinkänsla på bloggarna. Som under gymnasietiden när jag bar med min systemkamera varenda dag. Dokumenterade stort och smått. Så himla kul att ha kvar, sån viktig del av livet liksom, den där tonårstiden. Så idag, små bilder från en helt vanlig ovanlig dag. Sommarlovsbloggning så det sjunger om det.

(null)
Det var supertrist väder idag. Strilande regn. Hämtade in alla tre hästarna så de fick torka upp ordentligt och äta frukosten inne. Sedan dukade vi upp knäckebröd med ost och tomat (jag) samt havregrynsgröt och kokt ägg (Fredrik). Knut var med, som vanligt, och planerade en lat dag inomhus.
(null)
Efter frukosten plockade jag på med saker som ska säljas på loppis på lördag. Efter en stund tog jag en paus. Passerade allt härligt hö påväg till hönshuset. Luktar himmel på jorden där inne nu.
(null)
Släppte ut damerna och Ceasar. Matade dem med tomater och gurka.
(null)
Det blev dags för hästarna att få på sig täcken och komma ut i hagarna. Loppan hakade på. Har provat att sitta framåtvänd i bärselen två gånger nu och äääälskar det. Vår nyfikna tjej.
(null)
Älskar den här gosiga lilla knoppen. Extra gosig med raggsockar och mjukisbyxor. Att ha matchande kläder hela dagarna är totalt omöjligt för oss, som har en liten kräkbebi. Fyra ombyten om dagen, brukar det bli.
(null)
Min rabatt ser eländig ut. Kungliljan håller på att blomma ut. Ogräset tränger sig på. Men ändå, gör den mig glad.
(null)
Mamma och pappa kom förbi. Mamma spacklade gipsskivor, pappa jobbade på med fönstersalningarna och Fredrik förberedde för att flytspackla hallen. Jag bjöd på pommes och chorizokorv. Sövde liten ute i regnet. Fick spontanbesök av Los storkusiner.

Sedan rullade vi in till stan och min bästis som är hemma i veckan. Åt med hennes familj och hann nästan prata klart meningarna innan familjens två busfrön hittat på bus. Älskar att umgås så, med härjande, glada barn, god mat och trevligt sällskap. Mer sånt tack <3. Till sist styrde jag bilen hemåt. Fick en timme ute hos hästarna och kröp ihop som en liten boll i soffan. En helt vanlig julidag.
0 kommentarer