Jag går och går men kommer aldrig till dörren

Klockan är över 22.00 när jag går ut för att "natta djuren" som jag alltid säger till Fredrik att jag ska göra. Går över gårdsplanen i mina träskor. Först genom stallet för att komma till ladugårdens baksida där hästarna bor. Grannarna har varit här och stängt ut en till hage bredvid min. Imorgon flyttar deras nyinköpta ponny in här på gården. Mina hästar är anlitade för att hinna äta upp all mat i hagen, så stackarn inte börjar med en gräschock när han kommer hit.
(null)
Årvar kommer till mig direkt. Fapri kommer därefter. Jag stänger hagen öppningen mellan hagarna och stannar upp för ett slag.
(null)

(null)
Smeker de båda över mularna. Ler. Tycker om de båda så mycket. Sneglar ner i vattenbaljan, den är nästan fylld till bredden. Går tillbaka genom stallet till ladugårdens framsida. Viker direkt vänster och in i hörummet där hönsen bor. Räknar in dem. Tre blondiner. En tupp. Två från originalgänget. Inga ägg. Jäkla skata, svär jag, tyst för mig själv. Stänger dörren tlll hönshuset. Går över gårdsplanen, det river och knastrar under träskorna. Hoppar på cykeln, sadeln är blöt från dagens regn. Rullar några meter innan jag inser att cykeln har fått punktering. Typiskt.
(null)
Börjar istället gå. Bestämda steg mot svärmor och svärfars gård. Tänker och begrundar allt som händer nu. Det känns som jag "går och går och kommer aldrig till dörren". Ligger efter med allt. Allt småstrular. Punktering på bilen, två gånger inom en månad. Punktering på cykeln. En skata/kaja (?) som tar nästan alla våra ägg. Vart jag än städar hinner någon springa in med skor eller stöka ner. Glömmer rollern med tapetlim framme. Årvar hoppar ur skon. Hänger tvätt och naturen belönar mig med hällregn. Smågissel  i köket som tar tid. Bilarna smutsiga och ostädade. En katt som behövde tas till veterinären och belönade oss med diverse överraskningar runt om i huset samt i Los babygym, stackarn hade ingen kroppskontroll när det lugnande medlet fanns kvar i lilla kroppen.

Det är bara smågrejer. Men ändå. Känns det som att ingenting blir gjort. Att vi släcker bränder och springer med andan i halsen på något vis.

Så vi kom överens om att imorgon. Andra dagen på semestern. Då ska vi komma ikapp. Göra saker som faller oss in. Fixa. Ordna. Strukturera. Jag längtar efter ordning och reda och rutiner igen efter firar-och-fläng-juni.

Längtar efter havregrynsgröt och korsordet i Land-tidningen. Efter morgonpasset i P3 och ett hem som luktar såpa och Ajax efter månad med en massa herrans fuskstädning. Efter en snutt i hängmattan. Längtar efter att rida och köra långpass i huset med paus för att amma och fika.

Så efter komma-ikapp lördagen välkomnar jag semesterlunket.

(null)
Sedan har jag filosoferat klart och får vila ögonen på svärmor och scarfars vackra gård. Så fina rabatter. Fina, stora beteshagar till alla fåren. Allt målat och omskött. Mmmm.. njuter.
(null)

(null)

(null)

(null)
Fyller en vattenhink till lammen. Räknar in fåren. Ger katten Tyra mat och kli bakom örat. Längtar hem till Lo men stannar någon mint extra och tittar på alla fina blommorna. På de glada fåren. Innan jag går hem till backen där punkteringar, smutsiga bilar, smutsigt hus, tvätthögar på golven och ostädat kylskåp väntar. Komma-ikapp-lördag, ser så mycket fram emot dig.
3 kommentarer
Mot plus

Så härliga bilder!
Hoppas du får en bra semester! :)

Boel

Hoppas ni kom ikapp med lite saker. Är också för ordning istället för stök. Stök kan verkligen göra en orolig och på dåligt humör :)

Sofia J

Kommaikapp-lördag, bra ord på en sån dag. Jag har såna lite då och då när paniken faller in. Jag jobbar tyvärr bäst på vissa områden under kort tidspress!🤦‍♀️
Just nu drunknar jag i tvätt efter en medveten och väldigt intensiv paus för serietittande.Och på det hundhår precis ÖVERALLT på nedervåningen, ser ut som vi har massa små hundar som flyger omkring i tussform över golvet vid minsta rörelse. Så kul med en finnspets just nu😎 Barn som tjatar om kompisar och bråkar då och då med mig och varandra. Avbryter ibland med aktivering( då jag orkar)Ytterligare en bil som gått sönder till sambons stora sorg, vi har just nu tre bilar på gården som sista två månaderna varit mer trasiga än hela. Sambon som ska laga dom har mitt i detta varit sjukskriven för kalkaxel. Nu är han piggare och lagar bilar, jobbar och stökar här hemma. Vi förbereder inför avloppsfix och jordvärmegrävning, röjer ris som finns i överflöd.
Snart semester för hela familjen, så efterlängtat! 😊🤗
Men jag skulle inte vilja byta bort detta för allt i världen, för det hör är min familj och min plats på jorden ❤