Tapetsering av kontoret

(null)
Idag hände det! Kontoret blev färdigtapetserat! Jag är så nöjd, hela känslan i rummet blev så mysig. Är väldigt glad att jag lärt mig tapetsera, det är väldigt roligt när det inte jäklas allt för mycket. En tapetrulle jäklades med oss, men vi kom fram till att ’barn svälter i Afrika’, så lite tapetstrul går leva med. Det är värdsligt.
(null)
Kontoret är det rummet som knyter an hallen med toalett, tvättstuga och sovrum. Det är som en hall. Men vi kommer att ha något sorts skrivbord och vitrinskåp där vi kan förvara pärmar och jox som behövs i vardagen. Post och bokföring och pennor. Så vill vi få till lite "bilbliotekskänsla" med möjlighet till mys och gos framför kakelugnen. En stor korg med kuddar, fårskinn och filtar bredvid en härlig fåtölj kanske? 
(null)
En bit in i tapetseringen såg det ut såhär. Det är alltid så mycket tid man inte ser på bilderna. Spackling och slipning. STÄDNING. Plocka fram och plocka bort grejer. Amma bebis. Äta och fika. Mycket mysiga aktiviteter men också tidskrävande. Tänk om man kunde låsa in sig och baratokjobba i tre dygn och vara klar sedan?.. fast ammningarna skulle jag ju sakna förstås.. och fikat! 
(null)
Jag gillar linjer och symmetri. Därför kändes det naturligt att sätta dörren till tvättstugan mitt emot sovrumsdörren. Som vi förresten inte köpt hem för vi vet inte ännu om vi vill ha en dörr? Tål att funderas på. Men jag tror det blir en dörr tillslut, en prick likadan som till tvättstuga och toalett.
(null)
Ibland får jag dåligt samvete att jag sjåar på så mycket och inte bara ligger i soffan och gosar bebis. Men hon verkade inte lida när hon snabbtupplurade i farstun. Eller senare när hon sjusov i vagnen. Mormor är bäst på att söva helt enkelt.
(null)
Idag hade vi också hjälp av mina föräldrar, de är makalösa på att arbeta alltså. Fast min stackars mor har tagit kortinsonsprutor och är sjukskriven. Så hon fick gå med raka armar och konsulta idag. Och mysa med Lo allt som bara gick.

Min pappa har jobbat på med salningarna. Jag ville PROMT ha salningar i trä. Så han har minsann fått klura på bästa möjliga utförande. Vi är så himla nöjda, Fredrik och jag! Fredrik i sin tur har lagt golv i skafferi och under trappen.

Så hann jag ut med två hästar idag med. Grannens inhyrda ponny fick jogga i skogen och min Årvar fick tömköras på volt. Någonting är inte som det ska med gubben min, ett knä som svällt upp. Känns illavarslande i mattehjärtat.

Så kryper vi till sängs i stökigt lilltorp. En dag närmare inflytt. Med tapetsering, fikastunder, havregrynsgröt till middag och svullna kallblodsknän. Högt och lågt. Livet på backen va.
1 kommentar
Fröken Tö

Känner så väl igen mig i det du skriver om att det är så mycket mer än "bara" själva jobbet som ska utföras och som stjäl tid. Att vänta på att spacklet ska torka HATAR jag.

Men något som jag däremot inte ogillar är din blogg! Har nyligen hittat hit och tycker det är kul att följa andras renoveringskaos (för det är kaos ibland), kanske för att jag och maken för tillfället pustar ut efter att ha totalrenoverat vår andra lägenhet. Nu vilar vi oss i form med lite mindre projekt, medan vi spanar och drömmer efter att rota oss på en gård <3

P.s: Stilfullt val av tapet till kontoret. Gillar Nocturne skarpt!