En kväll på backen

Hej från altanen. Vilka sommardagar vi upplever nu. I förrgår bestämde vi att, "nä nu blir det semester". YR-appen visade 30-34 grader dagarna framöver. Vi har vanan inne att alltid jobba på med gården och huset, så några timmar har det blivit. Men likväl, semesterfeeling och badstrand. Vi tar en titt på hur vår kväll sett ut;
Picknick i skuggan av syrenen. Fredrik grillar ribs, Lo ligger naken på filten och tittar på hönsen. Sedan blir klockan nio, hon somnar i soffan och jag går kvällsrundan. Hänger upp dagens badkläder på sträcket. Vi besökte Järvtjärns badplats. Omklädningsrum som luktar tonår och moppeåldern. Halvlerig botten, svalkande tjärnvatten och lugn och ro. Älskar badplatser som bjuder på detta.
Jag vattnar våra få och små plantor. Mårbackan på farstun. Lilla nya rabatten vid bagarstugan och kärlekspellisen. Körsbärsträdet Lo fick i doppresent av mormor och morfar. Chilin och tomaten på altanen, som verkar ha gått hårt åt i värmen. Vår övervuxna rabatt som alltid behöver rensas. Alla törstar efter vatten.
Nere på lilla betet står hästarna. När det är som varmast får de stå bakom stallet för att få ordentligt med skugga. Snart måste jag bygga ut beteshagen.
Fredrik jobbar på i farstun. Han har flytspacklat, klinkrat och nu fogat golvet. Det blir vansinnigt snyggt. Det är inte förrän efter nio på kvällen som temperaturen är mänslig nog att arbeta.
Hämtar in solvarm tvätt från sträcken. Njuter av vår gård. Solig julikväll. Los uppblåsbara pool. Bilen som varit proppfull med strandtält, picknickmat och sånt som en småbarnsfamilj behöver på sommaren. Slitn lilltorpet och vackra Drömmen.
Jag packar kartong som ska kastas på återvinningen. Stökar bort middagen och känner hur axlarna sänks. Glider runt i en sval amningsklänning jag fått av min ena svägerska, rufsigt strandhår och huden börjar få färg.
Känner ofta att det finns mer saker att göra. Disk och tvätt och stök. Hästarnas utrustning behöver smörjas, betet flyttas, diskmaskinen tömmas. Rabatten rensas, dörrar målas. Och så vidare in i all oändlighet. Men vi behöver också detta; gå barfota på åkrarna efter en dag på stranden. Sänka kraven och bara vara.
Poppar popcorn, sätter mig på loppade utemöblerna och njuter av solnedgången. Klockan är snart elva och än är det ljust. Hur härligt?
1 kommentar
Elisabet :)

Så otroligt vackert det ser ut! Vilken plats ni skapar tillsammans! När jag läser ditt inlägg tänker jag att det nog är bra att det blir så varmt ibland att en inte orkar att jobba. Då måste en ju dra benen efter sig, bada och andas.... 🌞😉