Djuren på backen

Hej i julikvällen. Känns sjukt att skriva. Juli. Mitt i vackraste sommaren. Idag fick vi äntligen lite sol och värme på oss med. Mm, juli. Hade besök av min bästis med sambo och dotter idag, så vansinnigt skönt med en ledig dag, bra fundera på vad man ska äta härnäst. Fredrik har gått på åtta veckors ledighet och vi bara njuter av livet på backen just nu. Vi är ju en hel drös med personligheter som bor här nu. Fyrbenta, vingbeklädda och tvåbenta i en salig blandning. Kring djuren händer det alltid grejer.
(null)
Årvar ville ha sommarlov och hoppade ur båda (!!) framskorna. Kunde inte komma mer olägligt då jag är så ridsugen. Mycket bus och lek på betet blir det för hästarna och bra är väl det, så länge skorna sitter kvar. Ska jobba Årvar mer från marken framöver och jobba ner magen som fortfarande är rätt stor. Längtar till skogen och busgaloppera.
(null)
Vi har fått en hyresgäst! Våra grannar har köpt ett gotlandsruss som ska bo hos oss. Brinell heter lilla killen, fyra år gammal. Han ska tävla ponnytrav framöver. Så grannen hänger i stallet och river och bygger för fulla muggar. Brinell går i egen hage så mina hästar har inte blivit så påverkade alls, vilket är skönt. De är ju så kära i varandra, mina två.
(null)
I hönshuset har det äntligen börjat ligga ägg i redena igen. De mumsar matrester och sprätter runt överallt. Bästa är när hästarna är på betet så det finns färsk hästskit i natt-hagen att böka runt med. Framöver blir det fler höns i hönshilton, ska berätta mer om det sedan!
(null)
Slutligen har lilla Knut. Vårt egna lilla yrväder, besökt veterinären och fått sommarfrisyr. Han hade dragit på sig en riktig mastodont-tova på ena sidan som gjorde så ont. Han började bete sig märkligt och tillslut såg vi ingen annan utväg än att åka till veterinär Karin. Han blev sövd och rakad på magen, i "armhålorna" samt bakbenen. Ser urlöjlig ut, förstås, men vi har äntligen fått tillbaka vår glada, goa kille.

En liten uppdatering om djurlivet på gården. Hästar som tar sommarlov på eget initiativ, en liten hyresgäst, ägglycka samt en kille med löjlig frisyr. Allt från oss ikväll, nu ska jag lägga mig bredvid en tungsovande bebis och ladda för renovering imorgon. Fint så.
2 kommentarer
Amanda (Swedish Passport)

Åh, låter ju ändå så mysigt att bo på gård med en massa djur, även om jag fattar att det blir otroligt mycket arbete :)

Anonym

Så härligt ni verkar ha det! :)