Ett stillsamt nyår.

Publicerad 2019-01-01 12:32:56 i Lantliv,

Åh, årets första dag, ett helt nytt kapitel i livet ska skrivas. 2019 får det heta. Men igår var det fortfarande 2018. Vi ställde ingen väckarklocka, och vaknade av att hela rummet skimrade i rosa. Utanför sovrumsfönstret uppdagades en helt fantastisk morgonhimmel. Jag spenderade en långsam morgon ute hos djuren. Mockade hos hästarna, gav dem morötter och passade på att samla några sista pluspoäng för året genom att klia Fapri länge, länge på bogen i mammupälsen. Hönsen fick matrester och havre, alla djuren nöjda.
 
Vi packade badväskona med handduk, schampo och kammen. Åkte in till staden och fick springa in på Vintergatan och tvär-handla en bikini, ingenting passar gravidkroppen längre. Sedan spenderade vi förmiddagen på relaxavdelningen på stora badhuset. Bastu, varmt bad och mer bastu. Tinade upp kropp och själ, så vansinnigt skönt, att bara få vara. Han och jag och ingenting mer än så. Alldeles pumsiga åkte vi till ICA och handlade ungefär allt som är gott. Kalix löjrom, äppelmust, godis och parmesanchips.
 
Vi tupplurade och lagade toast med löjrom, precis som i midsomras. När vi precis gjort test som visat att jooo, det är nog en bebis i magen ändå. Och vi var så försiktigt, försiktigt nyfikna på vad framtiden skulle utvisa. Så det blev repris på den lugna, stillsamma, vilsamma midsommaraftonen. Ett nyår med precis samma lunk. Varmrätt åt vi med finduken på bordet och tända ljus. Entrecote från grannens gård, potatis från egna landet, svampsås med svamp från fjällstugan. Fantastiskt. Sedan grillade vi s'mores i kakelugnen. Vi tänkte ta skotern till grillplatsen på andra sidan sjön, men andan inföll sig inte riktigt. Så vi kröp ihop i soffan med Knut liggande som en boll på mattan nedanför.
 
Skålade i äppelmust i finglasen på tolvslaget. Sprang sedan ut till stallet när det började smälla från raketer. Vågade inte lämna hästarna själva i år. De var stressade just under smällarna, men strax därpå infall sig lugnet och hästarna återgick till hängläpp och sovposition. Ingen skada skedd, ännu ett tolvslag överlevt och matte kunde pusta ut. Det gick bra. Skönt att vara på hemmaplan dock, ifall att.
 
Så vaknar vi upp till ett nytt år och det mest spännande året hittills för oss. Jag reflekterar mycket över livet och så, denna ledihget har verkligen gett mig utrymme i hjärnan. Så skönt.
 
Nu fortsätter årets första dag. Med pyssel i lilltorpet (detta boande är så mysigt!), jobb i Drömmen och ikväll går vi på bio. Hoppas ni har en fantastisk dag allihopa - kram!

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela