En titt i köket, kontoret och på golvet, taket och fönstret!

Det är fredag och lugnet har hittat till backen. Skriver detta inlägg sent om torsdagen. Har precis knäskurat toaletten (jajamen, går fint att göra höggravid), stökar till huset fredagsfint och lagt fram klänningen jag ska bära fredagen till ära. I veckan har kylan släppt greppet om backen (nu bara mellan -15 och -20 istället för -25 till -28). Huset håller mer än fjorton grader och musen som spökat för oss fick tillslut smaka på skurkäppen och... är numer ett minne blott. Fartfylld vecka mao, inget ovanligt här på backen.
 
Satt och bläddrade tillbaka i renoveringskategorierna och inser hur lite jag hinner skriva om hur herrans fort det går just nu. Det händer grejer varje vecka och vi tar beslut på beslut på utformningen. Vissa beslut roligare än andra, förstås, men varje beslut tar oss ett steg närmare inflytt. Obeskrivligt. Jag tänker att jag måste bli bättre på att visa renoveringen för er. Det blir mest skeva mobilbilder, men vad gör det?
I köket råder det fullständigt härj. Spiskåpan behöver lagas och fixas upp, underdelen ska putsas också. Sedan blir det vitrinskåp bredvid, och därefter tar drömköket vid. Jag längtar så tills vi det är beställt, i helgen reviderar vi ritningarna. Sedan så meddelar vi firman vi till veckan. Känns som det kommer att bli husets finaste och hemtrevligaste rum.
Här är öppningen till köket. Svärfar har gjort öppningen lite högre än tidigare. På andra sidan väggen blir timmerväggen synlig. Bit för bit förbereder vi för vad som komma skall. Om några månader kan jag ta en efterbild här. i dörröppningen.
Här har vi "kontoret". Med högar av kommod, porslin, väggskåp och spegel som alltihop ska vara i badrummet så småningom. Och fina, fina toalettdörren.
Så har vi hittat golvet vi letat efter. Enstavigt ekgolv med fasade kanter. Slipbart flera gånger för alla år vi ska bo här. Det gamla golvet kommer att få nytt liv på övervåningen. Vi kommer att ha ekgolvet på hela nedervåningen förutom toalett, badrum och farstukvist, där det blir klinker. Jädrar vad vi kollat golv, och tillslut hittade vi Det närmare än vi kunde drömma om, på Järnaffären i Burträsk. Älskar ju att handla lokalt.
Vi har hunnit att handla hem vår lock-tak som vi ska sätta in i hallen. 
Blir inte riktigt lika brett som jag önskat. Men helt ljuvligt. Jag är inte den som är den, det kommer att bli superfint även med denna dimension.
Slutligen så har jag hälsat på i Pappas snickeri där han gjort fönster till sadelkammaren. I trä och aluminium. Han är så fantastiskt duktig! Beställde genast likadana till resten av ladugården. Det kommer att hålla värmen så himla mycker bättre än de trasiga, ruttna fönstren som sitter där idag.
0 kommentarer