En lördag på backen

Publicerad 2019-01-12 20:42:09 i Hönsen på backen, Lantliv,

Det är lördagsmorgon och jag har sovit så gott. Vaknade med senadrag i vaden mitt i natten och tänkte att jag skulle öva på att andas mig genom smärtan. Hann nog ta tre andetag innan jag sov igen. Ingenting kan rubba min sömn just nu, inte ens ett ont senadrag.
 
Fredrik sover längre än mig. Jag stökar in i diskmaskinen, igår hade vi födelesedagskalas på backen då jag fyllde tjugosju. Koppar, assietter och ungsformar i en enda röra. Hjärtat varmt sedan kalaset. Jag stökar runt och nästan drar F ur sängen tillslut. Jag vill så gärna ha frukostsällskap och jag känner mig helt skakig på benen när det äntligen blir dags. En macka, en banan och ett glas jos. Vardagligt och okonstlat. Sedan går jag ut.
Jag lät hästarna sova ute under natten. Jag ville unna mig själv en lugn kväll med familjen istället för att springa ut och mocka och fylla vatten och ta in hästarna. Hur mysigt det än är. De har det gott ute. Fri tillgång på grovfoder. Uppvärmd vattenbalja. Varandra. Fint så. Pussade lite på mularna. Hälsade att medryttarna kommer och tar ut dem på åkrarna senare under dagen. Tacksam att ha hästarna så nära, trots att de mest står i hagen nu. Promenader ibland, det får duga för nu.
Sedan ställde jag upp dörren till hönshuset och vädrade ut lite. Känns som att de uppskattar att få komma ut någon minut under helgen. Även om de helst håller sig på spånet inne i hönshuset.
Matar dem med rester från kalaset igår. Foccacia, lite sallad och så. Nu bor bara Caesar kvar av tupparna, måste berätta mer om det sedan. Men är väldigt nöjd med tuppen som blev kvar. Så lik sin far. Så oerhört vackra färger. De där nackfjädrarna glittrar. Så är han rätt go med. Sitter med honom i knäet och gosar en stund. Pratar med hönorna, trivs i mitt lilla hönshus.
De har inte lagt ägg på en månad. Men äsch. Det kommer när det kommer. Planerar att skaffa fler damer till våren. Men just nu är jag väldigt glad i de fyra hönsen som bor här. Glad att Gottfrida trivs så bra, glad att ha en tupp igen. Ska bara vila i det ett tag, att allt är lugnt.
Sedan påtar jag på. Fyller på hönsens fodertunna med havre. Ekologisk havre som Fredrik sått och skördat. Vi lär oss lite för varje år, det här med att driva ett yttepyttelitet jordbruk. Med stora drömmar om äppelträd, odlingar, köksträdgård, ägg i överflöd och så. Men var sak har sin tid. Just nu är det hus och bebis som tar precis all tankeverksamhet. Behöver njuta av allt som händer nu också. Fyller på fågelbordet, de får också havre. Försöker vända ansiktet mot solen och tänka att varje stråle är en liten energiinjektion, än ligger det bästa framför oss.
Sedan fortsätter dagen med; våra föräldrar som hjälper till i huset. Jag som målar karm. De som isolerar, städar och drevar och allt vad de gör ute i Drömmen. Vi äter souvas. Jag tvättar allra sista bebiskläderna och tar en kort tupplur i sängen med Knut. Stökar på. Stånkar och klappar på magen. Bakar kakor till morgondagens kalas. Micrar middagen i micron, dricker bubbelvatten ur vinglas. Känns som jag inte gör något och är ganska "värdelös" när det kommer till husbygget nu. Men jag får mycket gjort ändå. Sträcker lite på mig. Det finns mer än husrenoveringen, försöker jag tänka. Strax ska vi ut och gå och natta djur.
 
Fnular på hur jag vill fortsätta blogga/instagramma i år.. OM jag vill fortsätta. Ska reda ut tankarna ordentligt, det blir bra.
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Elin

Publicerad 2019-01-16 21:08:00

Jag har ju läst din blogg länge och skulle innerligt sakna den massor. Men stöttar vilket beslut du än tar. För mig är du en inspiration. Kram

Svar: Blev så himla glad av dessa ord Elin. Jag älskar att blogga, skriva och fota. På något vis måste jag fortsätta - så får vi se om det blir på samma vis som tidigare eller annorlunda. Känns som hela livet kommer bli helt annorlunda framöver :)
Isabell Lundberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela