Loppisfynd kommer lastat!

Idag har jag rännt runt på byn vettni! En sväng till vår skoaffär för att köpa tvål. Ett stopp på återvinningen för att bli av med en herrans massa papp- och kartong, tanka bilen och sedan en härlig loppisrunda. Älskar min levande by!
Jag fyndade så mycket fint. Jag skäms nästan för att berätta vad alltihopa kostade. 115 kr. Jag swishade lite extra som vanligt - alla pengarna går till ett sjukhus i Afrika. Inger som jobbar i loppisen har ett gott hjärta.
 
Nä nu tar vi en titt på fynden tycker jag!
En fin mässingburk för kaffet. Kommer bli så fin i köket i Drömmen. Kanske måste packa bort den så länge?...Bland allt annat vi samlat i kökssoffan. Tjugo kronor.
Den egentliga anledningen till att jag besökte loppisen var detta - jakten på en soppslev! Vi har aldrig haft någon och idag när jag bjöd mamma och pappa på broccolisoppa (recept här) så sållade jag över halva köksbordet. En femkrona. Kommer kunna ha denna hela livet, hur bra?
En sval, längre linneskjorta. Ser hur jag har denna i trädgårdslandet i sommar. Eller till marinblått hårband på caféet. Till jeans. Så fint.
Älskade lilla detaljen med knytet på sidan. Och den där lilla öglan på bröstfickan. Har ett nyårslöfte att köpa alla mina nya kläder second hand 2019. Hittills går det bara fint. Börjar längta efter min midja igen. Femton kronor.
En stor, tjusig korg. Samma stuk som de jag brukar ha på altanen och utanför Lilltorpets dörr. Tankarna flög iväg till påskliljor. Eller så blir detta ogräskorgen jag ska kånka runt på mellan trädgårdslandet och komposten? En kan inte ha för mycket korgar. En tia.
Tyg i massor. En robust, mjuk, grönbeige duk (?) som går lika fint att använda ute som picknickfilt eller sval filt till bebis i vagga. Två bibbar med blå-vitt tyg i bomull. Hade en tanke att göra bivaxdukar precis som Linnea. Men det var rejält med tyg. Kanske blir det något hårband av detta med. Eller gardiner någonstans i Drömmen. Är så svag för allt blå-vitt så det är nästan löjligt. Trettio kronor för allt tyg.
Fick en vacker monstrea av svärmor och svärfar när jag fyllde år. Den ska planteras i denna finkrka och ställas vackert till. En tia.
En gammal, sliten handväska. Nog för att jag älskar mina två tjusiga väskor. Min totebag från Michael Kors och min bästa vardagsväska från Longcamp. Men har länge kikat på något mindre som bara rymmer börsen och kameran. 
Denna blir perfekt som komplement till skötväskan i år. Perfekt att slänga över axeln för att ha båda händerna fria för bebisens skull. Känns som detta kommer att bli min bäska väska 2019, precis som mitt ladugårdsfynd var 2018. En tia.
Nu när det bara är månader kvar i lilltorpet så har jag äntligen handlat en hållade för hushållspapperet. Något jag haft på inköpslistan så många gånger. Aldrig hittat någon jag gillat förrän nu. Får ta med den till Drömmen, inte svårare än så. En femma.
Denna korg ska få stå i Drömmens farstu när den blir klar. Fram tills det blir dags för svamp eller lingonjakt i alla fall för den var perfekt storlek för det. Perfekt storlek för fika också. Perfekt korg med andra ord. En tia.
Sista fyndet var nog min favorit. Fredrik rynkade på näsan "den är ju smutsig!".. "å nopprig??". Men kärleken är blind och min kärlek till blå-vitt är ju mer eller mindre enorm. Snurrar i tvättmaskinen just nu, tillsammans med skjortan och tygerna. Kommer göra sig så bra på kökssoffan i vår. Perfekt placering att kunna nypa med den i farten och sitta på den på farstun med en kaffekopp i handen. Älskar tofsarna. En tia.
 
 
Älskar loppis, speciellt Ingers loppis!
Gillade ni fynden får ni gärna trycka på hjärtat nedan! 
2 kommentarer
Jessica Högberg

Vilka fina fynd!! Kanske är det till dej jag åka i sommar och fynda, haha

Svar: Haha ja här går hitta än det ena än det andra :)
Isabell Lundberg

Miriam

Men så fina saker du hittat, verkligen fynd. Jag har också tänkt bara köpa begagnat eller sy själv i år, än så länge går det bra, blir en del tradera för mig 😊