Inspiration - Kök !

Min lördag blev inte alls som tänkt. Plusgraderna var många och allt bäddade för en ljuv dag i friska luften. Tänkte sitta på farstun och läsa bok och må gott. Istället låg jag mer eller mindre hela dagen på soffan med ryggont. På aftonen hade jag fått ny energi och tänkte tanka mig lite extra med djurmys, istället bröt jag ihop när jag kom in i hönshuset. En så olycklig, onödig olycka har lett till att Gottfrida blivit biten i huvudet. Grämer mig över att det blev som det blev. Vi har bäddat iordning en egen del av hönshuset åt henne, tvättat såret och hoppas på det allra bästa. Tidigt, tidigt imorse besökte jag henne igen och då var hon igång, hade ätit och druckit. Håll en tumme för henne.
 
...
 
Idag är det söndag och solens första glimtar har letat sig in genom de smutsiga fönstren i köket i lilltorpet.
 
Min tankeverksamhet kretsar en hel del kring kök nu, men då är det främst Drömmens kök jag dagdrömmer mig bort till. Sista ritningarna är snart klara och sista valen ska göras. Länge sedan sist, men idag tänkte jag visa lite köksinspiration som legat mig varmt om hjärtat när vi gjort våra val och planeringar. Vi tar en titt.
 
 
En rejält svärtad järnspis, här vill jag sitta på en pinnstil och tina frusna tår om vintrarna. Så fräscht med en ordentligt vit puts till järnspisen.
 
Vårt walk-in skafferi är litet men hööögt till tak. Här vill vi få plats med så mycket som möjligt. Kanske en klok idé att sätta hyllorna omlott? Eller ser det för pjollrigt ut? Älskar tanken av ett organiserat skafferi som sväljer massor. Gott att kunna stänga dörren om röran när den uppstår också.
 
I köket vill jag ha enkla, robusta material. Redskap av trä och metall. Enkelt, vitt porslin som blandas med Mon amie-muggar och rejäla kökshanddukar i bomull och linne. Köket kommer att vara så fint i sig, men vi kommer att måsta fylla det med hemtrevliga grejer för att få det till ett hem liksom.
 
På en av väggarna låter vi timret vara framme. Så tjusigt med en enkel handukshylla med en gammal plåtburk på.
 
Utanpå liggande sockel längst ner på köket samt en pampig krönlist högst upp. Hoppar jämfota av entusiasm !
 
Gjutjärn. Så tjusigt att låta hänga framme! Jag älskar när livet syns i hemmet.
 
Önskar mig en gammal äggbräda av någon sort att ha framme på köksbänken. Och ett gäng fler höns som kan fylla upp den med gyllenbruna hedemoraägg.
 
En inbyggd fläkt ska vi promt ha. Så gammaldags och tjusigt. Innanför liggande luckor känns ockås helt rätt i vårt kök.
 
Lisa som jag följer på Instagram har ett riktigt drömkök. Vi kommer också att placera diskhon centrerat framför fönstret. Älskar kaklet som går en bit upp på väggen och avslutas med en tjusig kakellist. Så fint med vit fog till också.
Renovering - Inspiration | |
#1 - - Viktoria:

Det kommer nog att bli ett drömkök när det är klart!
Tack för en fin blogg och ta hand om dig och magen. Förstår att det är svårt att vila när det finns saker man vill göra.

Svar: Ja det kommer det absolut att bli - så kul !!
Tusen tack!
Isabell Lundberg

#2 - - Sari:

Fönster ovanför diskbänken är det bästa med vårt kök, därifrån ser vi en av hagarna 🐎 Jag skulle lägga någon hylla omelott, inte hela väggen.
Trevlig söndag från oss i ökx

Svar: Det kan jag tänka mig känns som en helt fantastisk utsikt, kanske måste flytta hästhagen för det är sannerligen det bästa med vårt kök nu - utsikt över springarna <3
Isabell Lundberg

Upp