Taklister, kakling och dörrar

Älskar hur mycket renoveringsinlägg jag gör nu! Det är så kul att bläddra tillbaka! Det är inte så att vi legat på latsidan innan, vi har jobbat på näst intill varenda dag i fyra år. Med pauser förstås, för att hinna leva livet lite. Men något litet hinner man oftast med; beställa något som behövs på nätet, svänga förbi bygghandeln, ringa ett samtal. Det är inte alltid "stora" saker som tapetsering, kök som sätts in eller så. Alla små saker som tar tid och energi räknas också förstås.
 
Jag har sänkt kraven på dokumentationen av renoveringen en hel del. Nu tar jag bilder i farten. Med telefonen eller kameran. Eller så ber jag Fredrik fota om jag inte har något av det med mig, eller händerna fulla av bebis. Det blir lite snett och märkliga perspektiv ibland, ingen fotokonst precis. Men det blir i alla fall dokumenterat och ihågkommet. Klapp på axeln till mig själv för det!
 
Det är alltså söndag idag, jag är så dagavill att jag absolut hade det till att vara torsdag. Men söndag har det varit och vi har haft en fin dag i huset. Avslutade med att åka och se Fredriks gamla fotbollslag spela match. Vi båda sörjde att han inte spelar längre. Han slutade när reoveringen satte igång på riktigt och det blev svårt att hinna med med skiftgången på jobbet också. Livet hände. Ett litet sting av dåligt samvete har jag haft då och då, då jag har valt att behålla hästarna trots renoveringen. Men, kanske blir det en comeback framöver?
 
Åh vad jag svamlar. Renovering, var det ja.
Pappa har satt de första taklisterna och jag tror jag smäller av. Titta så vackert. Detta är vår tvättstuga. Som för övrigt inte riktigt blev som planerat. Värmepumpen tog lite större plats än vi räknat med och därför får vi svårt att få in ett torkskåp som vi absolut tänkt ha. Ni andra där ute som har/haft småbarn och bor på landet, är det något man saknar? Går det leva utan? Om man måste välja mellan torktumlare och torkskåp, är tumlaren självklar då? I alla fall, lister, hur stort? Och hur fint?
Imorse passade vi på att sätta in en av dörrarna jag målat. Jag har hittills målat fyra stycken och två av dem blev katastrofdåliga. Den gamla färgen/lacken/vaddetnuär har reagerat illa med färgen jag målat med. Så våra två vackra originaldörrar är ställda åt sidan tills vidare. Denna dörr på bilden är ny och blev ju hur fint som helst. Vi ska justera den lite men annars så, färdig! Funderar på att handla en tjusig skylt i emalj där det står "toalett" eller "WC". Har en sådan som ska sitta på husets fasad så småningom.
Fredrik har kaklat och fogat en av väggarna i köket. Medan jag målar. Oftast är någon av oss med Lo och den andra är ute i huset. Mina huspass är oftast sent på kvällen när Lo har lagt sig för kvällen. Men senaste veckan hann jag med en del dagspass också. Är otroligt nöjd med kaklet! Imorgon fortsätter han med nästa vägg. Kaklet kommer att gå upp till tapeten. Tror det blir tjusigt.
En bit av muren har hunnit lossna. Så trist! Men vi ska hur som helst ha hit muraren som ska få laga muren på två ställen, då ska han få åtgärda detta också. Timmerväggen väntar på två ilägg som min pappa pysslar med. Lutad mot väggen ser ni skafferidörren som också blev dålig av målningen. Allt går inte alltid på räls i renoveringen.
 
Även om det börjar kännas längre och längre bort att vi ska flytta in, då det hela tiden dyker upp saker som ska göras, inhandlas och ordnas, så närmar vi oss ju. En dag i taget. Imorgon blir det kakling (Fredrik) och spackling av lister (jag) och fortsättning på taklistsättandet (pappa) och fyllning av värmesystemet (rörmokaren) samt kanske något takuttag (elektikern). Vi är på gång..
5 kommentarer
Hanna

Nu vet jag inte hur det är med torkskåp för vår bebis ligger i magen och vi har inget torkskåp i dagsläget, men vad gäller torktumlare tycker jag den är ganska överflödig om det finns plats att hänga kläder i en tvättstuga. Vi har bott i vårt hus i ett år och använt torktumlaren noll gånger. Jag tycker det sliter på kläderna i onödan och de flesta kläderna torkar på ett dygn när de hänger så jag har aldrig sett behovet.

Svar: vårt problem är att vi typ inte (allt är relativt ju hehe) får plats med torkställningen, därav vi var sugna på torkskåp, där kan det ju hänga utan att skåpet är igång liksom. får fortsätra fundera tror jag! 😄
Isabell Lundberg

Jenny

Hej från en på landet med tre barn! Vi har bara torktumlare men använder den aldrig. Oftast blir barnens ytterkläder våta på förskolan och då torkas de även i deras torkskåp. Har aldrig tänkt att vi behöver varken det ena eller det andra, brukar tvätta på kvällen och sen torkar det över natten. Kan tyvärr inte avgöra vad som blir bäst för er men tänker att i en torktumlare får det väl plats mer?

Svar: Kloka tankar, ska ta med mig dem i fortsatta funderandet😄
Isabell Lundberg

Sandra

Torktumlare helt klart! Går varm under småbarnsåren!

Svar: Tack snälla för ditt engagemang 😄
Isabell Lundberg

Sara

Har varken torktumlare eller torkskåp. Hängtorkar allt och det går fint:) vi ör en familj på 4.
Skulle jag välja något så absolut en torktumlare mest för att sängkläder och handdukar tar så stor plats att lufttorka.

Svar: Har sån hang-up på just torktumlade handdukar och lakan sedan man var liten! Det är klart det funkar att hänga på ställ med! (Och bäst för miljön förstås!) kram!
Isabell Lundberg

Celina

Tycker Ni ska klappa er på axeln varje dag!
Så himla kul att följa med i renoveringskaoset :)

Svar: Tack snälla! Det är ibland svårt att inte bara luta sig tillbaka och vara lite stolt när det aaaalltid kommer fram mer saker att göra 😄 Vi jobbar på att bättra oss där!
Isabell Lundberg