Skråmträsk Kvarn & Nicki

Veckan har tuffat på till torsdag. Idag har jag varit glad. Sådär in i benmärgenglad. Vad familj och vänner gör gott. Djur och natur. Frisk luft och livet på landet. Lo har varit väldigt mammig och stundtals ledsen idag, det hör till ovanligheterna. Så mycket mys och tröst har det blivit.

Men sedan gick dagen mot kväll och vi hade bestämt fikadejt med vår vän Nicki. Världens härligaste, gladaste tjej som jobbar åt samma arbetsgivare som mig och som för ett år sedan flyttade till bästa byn - Skråmträsk såklart!
(null)
Vi åkte till byns café, Skråmträsk Kvarn. En riktig sommarpärla. Vi bybor sträcker på oss lite extra och berättar stolt för förbipasserande att vårt café minsan är med i White guide. Ägarna, Asta och Erik är otroligt drivna, gör så gott för vår bygd.
(null)
Vi beställde in en massa godheter som inte hamnade på bild. Jubileumsbakelsen med jordgubb och maräng. Lakritsbrownie. Kaffe och cola. Lilla loppan tyckte det hela var helfestligt.
(null)
Hon är så nyfiken. Fick sitta uppbuntad i barnstol och filosofera. Sörpla mjölk. Busa och skratta, prova rösten och kräkas en mindre inlandssjö. Det är vår Lo det.
(null)
Det är så fint överallt i Kvarnen. Gillar speciellt detta rum med blommiga tapeter och rejäla trästolar.
(null)
Vi insöp inspiration förstås. Fantastiska radiatorer.
(null)
Och pratade ikapp sommaren. Vi avverkade många samtalsämnen. Gräsklippare, bröllopsfester och husrenoveringar. Jobb och ledighet. Högt och lågt. Nicki har alltid ett leende på läpparna, blir så glad och inspirerad av henne.
(null)
Vi bestämde oss för att börja träna ihop. För att hjärnan ska fortsätta hålla sig ung. Känns som en mysig höstsyssla. Jogga och gå, prata och skratta ihop. Nicki är från Tyskland och har bara bott i Sverige i två år. Så himla glad att ha henne i byn.
(null)
När det närmade sig läggdags för Loppan så packade vi ihop. Kramade varandra hejdå och satte lösa fikaplaner framöver.

När vi åker våra fem-sex kilometrar hem så är vi så in i hjärteroten glada. Älskar att umgås med folk som får en att känna just så.
1 kommentar
Annica

Så söta fotot på eran dotter <3
Låter som ett mysigt fik .

Svar: Tack snälla <3 Ja vi är glada att vi har kaffet häri byn :)
Isabell Lundberg