Kantarelljakt

(null)
Tisdag och vi vaknade upp till en magisk dimma. Enligt väderappen skulle det bli tjugoen plusgrader idag. Jag tittade skeptiskt ut, såg både höstruskigt och svalt ut.
(null)
Dimman låg så tät att man inte såg ner till sjön, som en snäll höstkram runt stugan.
(null)
Det hade regnat under natten och det tänkte vi var utmärkta förutsättningar för att det skulle ha poppat upp svamp.
(null)
Men vi laddade med frukost först förstås. Havregrynsgröt, rostade mackor och äpplejuice.
(null)
Vi packade det viktigaste. Lunch, spritkök, fika, kaffe och lilla Lo förstås.
(null)
Så gick vi. Utan påsar eller korg att stoppa svampen i. Jag fick gå hela långa vägen fram och tillbaka. Men just idag gjorde det inte ont.
(null)
Vyer som detta är inte fy skam. På denna fjälltopp friade Fredrik i mars förra året. Så himla romantiskt och otippat. Förstod ingenting. En av hjärtats favoritplatser har det blivit. Lika vacker i sommarskrud som i vinterskrud också.
(null)
Vi hoppades på svamp-lycka!
(null)
Orimligt fint här.
(null)
Helt plötsligt hade dimman lättat. Solen tittat fram och de där tjugo plusgraderna entrat fjällvärlden. Var helt overkligt.
(null)
Och snart poppade skogens guld fram här och var. Fredrik hittade 90% av all svamp. På ett ställe skrek vi båda rakt ut. Man blir både ivrig och girig på svampjakt. Mycket vill ha mer och så vidare. Men vi var väldigt glada över våra fynd!
(null)
Så blev vi trötta och sluta. Letade den perfekta stenen att slå läger vid. Då hade spritköket rostat ihop. Så vi gick bet på vår soppa. Fikade och drack kaffe med solen i ögonen och slumrade så gott det gick med leksugen Loppa intill oss.
(null)
Är så kär i min lilla familj.
(null)
Fredrik sa "här sitter Lo som ett litet hallon". 
Sedan klunkade hon mjölk tills det kom ut bakvägen (om ni förstår vad jag menar..), vi skrattade åt ’eländet’ medan vår hala lilla bebis ålade runt i blåbärsriset. Inte alls lätt att hålla henne på lilla skötunderlägget längre. Tänker att man kommer tänka tillbaka på den här tiden i livet och skratta gott när man är pensionär. (null)
Loppan fick nya, tunnare kläder i värmen och vi rafsade runt i enbuskar och blåbärsris innan vi vände neråt.
(null)
Tänk att detta ska bli middagar i Drömmen så småningom. Svampsås till älgstek är vår favorit. Tror det är därför jag älskar att plocka svamp, upplevelsen slutar liksom inte på fjället, känslan följer med hem.
(null)
Tjugotusen steg tog vi idag. Kommer sova så himla gott inatt. Fjälluft och trött kropp!
0 kommentarer