Kakellist och rörmokeri

Ikväll har jag sett stjärnhimlen för första gången i höst. Jag riktigt bara myser. Äntligen fick jag loss någon timme till att städa vårt lilla torp med. Dammsugaren har vi stationerat ute i Drömmen, så jag sopade och skurade lite halvhjärtat. Hivade iväg någon maskin tvätt och disk. Torkade av spisen och köksbordet, vek tvätt i en rasande fart. Pjuh. Så otroligt eftersatt vårt lilla hem är. Och så oinspirerad jag är att ta ta hand om det när vårt drömhem växer fram på gården. Men som mamma sa till mig "Ert fokus ska inte ligga på att städa lilla huset nu".
 
Nåväl.
 
Ny dag och nya renoveringstimmar. Hela förmiddagen hjälpte Fredrik rörmokaren Ture att fylla slangarna. Jag har faktiskt iiingen aning vad de gjorde förutom att någon pump gick i full fart och stora bingar med etanol användes. Jag spacklade en fyrtio minuter innan barnvakten (mormor) skulle vidare och jag och Loppan drog på hallonjakt och sovstund. Jag plockandes hallon intill en rogivande bäck. Solen som värmde efter ihärdigt regn. En sovande Loppa i vagnen. Fredrik sa "Är det det man kallar för 'goals'??" när jag berättade om guldstunden. Precis så. Behövde den stunden så.
 
Min pappa har fortsatt med listeriet. Kapat fodet så det stått härliga till. När eftermiddagen kom började Fredrik att kakla andra väggen i köket. Vi tar en titt.
Åhå. Så hima tjusigt. Den ljusgråa fogen har kommit på plats på den vänstra sidan och själva kaklet sitter där det ska på högra. Kvar är att foga.Sedan ska det sättas 'täckskivor' under underskåp och över överskåp. Med taklister och utanpåliggande sockel. Handtag och knoppar och vitvarorna ska in. Sedan är det nog klart! Drömköket! Är så himla nöjd med det.
Jo just det! Jag beställde hem en liten kakellist som pricken över i:et. Vi var och veckohandlade på vår lilla lanthandel och lämnade skräp när jag kom på att vi faktiskt har paket att hämta ut! Är så himla ivrig över detta, kommer bli kalasfint.
Åh vad oinspirerande och trist bild. MEN. Sort ändå. Någon sorts golvvärmecentral har kommit ut ur askan idag. Vi ska bygga in den på något tjusigt vis.
 
Detta är sådant jag bara kunde drömma om i våras. El och rörmokeri liksom. Och smådetaljer som kakellister. Haha, händer verkligen detta?
2 kommentarer
Eva-Lena

Så roligt att följa och det blir så fint😍

Svar: Tack snälla du! Vi är så nöjda 😄
Isabell Lundberg

Johanna

Hej!
Det är så spännande att följa er renovering. Vad heter kakellisten och vart är den köpt? Den var superfin. Kanske blir en sådan i vårt kommande badrum :-)


Svar: Visst är den tjusig! 😄 Den är köpt på sekelskifte.se!
Isabell Lundberg