Kakel i köket & fix med lister

Vi fick paket i måndags. Vi stod på IKEA och stirrade tomögt in i garderobsstommar och bokade frakt av dito när lastbilschauffören ringde. Tack och lov var han snäll och lämnade paketet trots att vi inte var hemma och kunde kvittera ut det. Direkt vi inhandlat fix och kryss så satte Fredrik igång att kakla.
Vi valde ett vitt kakel, eller "vi och vi", för mig var det så självklart vad vi skulle ha att det var inte ens frågan om något annat. 7,5 x 15 cm fasade kanter. Mhm, precis som i mina drömmars tankar.
Han satte igång och kakla ihop hela alltet. Det gick som hejsan, tills kryssen tog slut. Visst är det vaaaaansinningt irriterande, när man tar till i antal kvadratmetrar som ska kaklas när man handlar i butik men ändå får för lite grejer med sig hem? Tycker det börjar vara standard att man inte kan göra klart något utan att åka två-tre svängar in till storstan. Hur som helst, slut på gnäll från mig.  Otroligt snyggt blir det.
Det blir kakel hela vägen mellan över- och underskåp. Med ljusgrå fog. Dag för dag, blir vi lite mer klara. Det är i alla fall otroligt trivsamt att vistas i huset nu. Elen gör så mycket. Kvällarna har jag spenderat med en pensel i handen och målat dörrar. Sida för sida. Ett sista varv kvar innan jag känner mig nöjd.
En kväll kom mina föräldrar hit för att hjälpa till med listerna. Mamma spacklade och pappa slipade. Vilket gäng. Jag fick springa in direkt efter jag tagit bilderna, till en ledsen Loppa som ville parkera mig i soffan och ligga nära, nära. Bara lyda, Loppan kommer först förstås.
Att ha föräldrar som hjälper till alltså <3 Vet inte hur många månader min mamma och pappa snabbat upp renoveringen denna sommar genom att finnas här. Passa Lo, måla, spackla, snickra, mäta, ordna och fixa. Mållös blir jag över deras engagemang och kärlek.
0 kommentarer