Tre jordgubbsblonda familjemedlemmar

Publicerad 2019-04-17 17:39:05 i Hönsen på backen,


 Tre nya familjemedlemmar har flyttat in hos oss. Det är ju så att samtliga av våra djur har hamnat hos oss mer eller mindre av en slump. Det har varit tillfälligheter och omständigheter. Jag har alltså aldrig valt ut någon av våra djur, de har bara hamnat här. Ödet, liksom.
 
Men efter att jag fött Lo ville jag unna mig en fin "push-present" som klapp på axeln och så. Höll ögonen öppna på hönsgrupperna jag huserar i på Facebook och en dag dök de bara upp (med tips-hjälp från en vän). Tre unghöns, av min favritras Hedemorahöns. Vackra, friska och bara en timme bort med bil.
 
Så vi packade oss iväg, hela lilla familjen och åkte till Jävre i Norrbotten. Fick en stor kartong full med höns och hö och åkte alla mil hem igen. Med en liten bebis susande i baksätet och hönor kacklande i bagageutrymmet.
 
Jag var lite orolig att det skulle gå illa att introducera dem i gruppen. Tuppen Ceasar har varit dum mot en av hönorna och jag visste inte riktigt hur han skulle ta emot nya damer. Men det gick galant. När jag släppte ut hela gänget på gårdsplanen började han direkt dansa för nykomlingarna. "Blondinerna" som jag börjat kalla dem, men numera heter de Kicki, Bettan och Lotta.
 
Så våra första egenutvalda unn-djur har flyttat hit. Tre jordgubbsblonda Hedemorahöns. Jag hoppas de ska trivas.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela