Första april/renoveringsveckan

Publicerad 2019-04-06 21:36:14 i Renovering - Drömmenhuset, Renovering - Hallen, Renovering - Tvättstuga,

Ikväll känner jag mig så tacksam. Lilla loppan ligger på Fredriks bröst och sover. Jag pustar ut efter en väldigt händelserik första aprilvecka. Loppan fick göra sina första två sukhusbesök, nu gick allt bra, men vilken pärs. Att vara orolig förälder alltså, en känsla man inte visste att den fanns. Vi alla mår bara fint på backen, och pustar ut efter pärsen. Pjuh. Det känns helt enkelt lite lättare att bara prata lite renovering idag. Bara låta tankarna landa där, i världsliga saker som pärlspont, färgkulörer och sånt.
 
Första aprilveckan innebar också att Fredriks första lediga vecka är avklarad. Han började med att spika locktak i ena hallen under måndagen. I samma veva insåg vi att vi har för lite locktak till farstun och fick skriva upp det på handlingslistan bland mycket annat.
På väggen som går mellan toaletten (hitre dörren), tvättstugan (bortre dörren) och kontoret så har osb och gips kommit upp. Detta skedde undet tisdagen.
Under onsdagen handlade vi hem ett släplass med locktak, pärlspont och packade bagageluckan med målarfärg. Två färgprov tog vi med oss hem för att beställa kulör i hallen. Det blir den mörkare grågröna, den blev så tjusig till vår gröna drömdörr. Lister och foder i vitt så småningom. Men den ljusa kulören var så otroligt fin så den måste vi hitta plats till någonstans.
Sedan började målerifabriken i Drömmen. Fredrik stod en hel kväll och bara kapade och kapade och kapade pärlspont i rätt längder. Sedan åkte grundfärgen på.
Pärlsponten till tvättstugan har fått ett varv av toppfärgen och är redo att spikas upp. Först måste väggen salas ut en gnutta.
 
Imorgon är det söndag och målerifabriken fortsätter ute i Drömmen. Jag och Lo ska mata hönsen med matrester och se till att hästarna blir av med lite vinterpäls. Mer än så behöver inte dagarna innehålla, det känns gott.

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: trollet

Publicerad 2019-04-07 14:02:31

Har missat loppans födelse, GRATTIS!! Tråkigt att höra att det varit "stökigt" men härligt att det ändå är bra. Ni är så duktiga med renovering och allt <3

Svar: Tusen tack för hälsningen!!! <3
Isabell Lundberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela