Kycklingrapport

Publicerad 2018-09-10 09:00:00 i Hönsen på backen,

När jag vaknade upp på söndagsmorgonen sprang jag ut till alla mina små kycklingar. Fick nästan en chock över hur snabbt de vuxit under fem dagar! Möttes av att alla tre hoppat ur lådan och sprang runt på golvet i sadelkammaren. De hoppar i och ur lådan och äter och dricker som små odjur.
Vi har inhandlat kompostgaller jag ska montera idag, så ska de få slussas ut till hönshuset. Kommer bli så himla kul med lite liv i hönshuset igen. Hoppas de ska trivas. Är förresten rätt så säker att denna svarta, Julias kyckling, är en höna, gör mig så lycklig!
I övrigt är jag osäker, de är så jäkelens lika varann överallt de grå. Stora, robusta och liknande kammar, kanske att "ettan" har något mer maskulint utseende. Hoppas så att det är en höna och en tupp så de allihopa får stanna i Hönshilton.
Det kommer fjädrar både här och var på de små. De är väldigt rädda för att bli ihållna och vill helst inte bli gosade med. Men jag kämpar på, med kärlek och åter kärlek så ska de nog bli riktigt trevliga individer tillslut. Det går så galet fort med de små! Till helgen kanske de får går ut en sväng!
 
Backens tre små tonåringar!

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Sofie

Publicerad 2018-09-13 11:29:32

Så roligt att läsa att dina kycklingar mår bra allihop! Tänkte bara skriva att vi här hemma i princip allltid har fler än 1 tupp i hönsgården och det funkar oftast finfint. De breddar ut sina fjädrar för att göra sig stora och varnar med sporrarna och så backar den ena, inte mer än så. Klart man får en krigisk rackare ibland som inte funkar i flocken och som inte backar.
Nu kanske du bara vill ha 1 av andra anledningar men om det är av rädsla för att de ska slåss och rycka fjädrar kan du vänta och se om de inte kan komma överens ändå! :)

Svar: Härligt att det funkar bra med flera tuppar, det bådar gott för framtiden (om de blir fler än en), Jag har alltid tänkt att det ska bli slagsmål, men verkar ju kunna gå fint :D Hoppet lever ;)
Isabell Lundberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela