Ser gravid ut i ansiktet (?) och inget bebisrum

En hemmavecka utan resor var nog allt jag behövde för att komma på banan igen. Hela veckan tog det också, och orken var minst sagt begränsad denna vecka, men nu, här i slutet så började jag känna att "jajamen, såhär ska livet kännas". Och jistanes vad många kommentarer jag börjar få om magen nu. Folk på jobbet som märker att den "poppat" och nära och kära man inte träffar varje vecka. Då går det ju åt rätt håll, tänker jag. Om magen växer och jag ser gravid ut så kanske det börjar sjunka in att det faktiskt är en bebis där inne.
 
Jag har sovit sämre i veckan. Har fått vakna upp flera gånger om nätterna för att bebisen sparkar. Då kan jag gott somna om med ett leende - så häftig känsla. Jag älskar att ligga och stryka på magen och känna efter rörelser. Jag har fortsatt att drömma märkliga saker. Jobb och bebis och barnmoska och förlossning i en salig blandning, jag gissar att min hjärna går på högvarv hela tiden, undermedvetet också. En natt vaknade jag av att Knut höll på att massera magen för fullt med, väldigt sött.
 
Jag har fortsatt ont i ryggen då och då. Sover med en kudde mellan knäna och tar det lugnare nu. Är jag för aktiv så får jag ont, men än så länge är det ingenting jag inte kan göra pga ryggen. Får jag ont så vilar jag, sedan blir det bra igen. På så vis är jag klok, lyssnar på kroppen och vill verkligen fortsatt må bra och hålla veckorna som är kvar också.
 
Måste fundera om det är något mer gravidrelaterat som händer just nu... Röriga nätter, lite ryggont och näääni, jag mår bra. Som vanligt. Känner mig som mig själv i allt detta, det tycker jag är skönt. Jo förresten! Ibland sväller mina händer upp? Ofta om jag sitter med telefonen! Och mitt tandkött har blivit känsligare. Nog om "krämpor".
 
I helgen handlade vi ett babyskydd på 20 % på babyaffären inne i stan. Vi försöker köpa begagnat och ärva från kära, mest för miljöns skull, men såklart plånboken också tackar en. Vi kikar efter erbjudanden och slår till på sådant vi verkligen vill ha när det är lite nersatt, än så länge är det ingen brådska att få tag i "allt". Egentligen behövs inte så mycker grejer alls, vi veeet det. Är lite less på "men man behöver inte en barnvagn", "men åh nej köp inte nya kläder, det finns på tradera". Jag förstår att många fler tips kommer att komma, och vissa av dem är så guld värda, och med massor av kärlek. Men det är också ganska fint och skönt att få fundera själv vad som behövs utifrån ens egna liv och förutsättningar. Såklart. Så jag tackar och tar emot tipsen, och intalar mig själv att det baara är välmening och kärlek i de där orden. 
 
Så, ingen stress från vår sida. Ingen stress alls. Bara en otrolig längtan efter att få börja vårt lilla familjeliv. Känner mig så lugn och sansad i det hela. Vi kommer inte att göra något bebisrum eller så. Så småningom kommer den att få ett eget krypin i Drömmen, men dit är det lääänge kvar. Tills dess får bebisen bo med oss, i ett ostylat sovrum. Ny säng unnade vi oss i somras och den är underbar. Väl värd sina kronor, vi sover så gott (när vi väl sover och inte har barnkalas i magen). Vi har inte ställt iordning någonting alls (återigen, ingen stress, det är än läänge kvar) och det kanske är skönt för vissa att höra? Jag tänker absolut låta er följa med på hur möbleringen kommer att ske, i vår absolut ostylade sovrum med.
 
Ingra cravings har jag ännu. Jag försöker att äta nyttig och näringsrik mat, men sötsuget tar över ibland. Känner mig bottenlös vissa dagar och andra orkar jag knappt en portion mat. Det är väldigt olika.
 
Min pappa stack in huvudet i huset idag och sa "Du ser väldigt gravid ut i ansiktet!!", jag tyckte det var en väldigt rolig sägning, känner mig rätt så vanlig även i ansiktet. Men förstås, några kilo extra har jag ju fått, ingenting som gör någonting alls. Ibland tycker jag att det är lite halvjobbigt, då jag alltid vägt samma och sett samma ut. Men fort kommer jag på andra tankar. ser också det som att det går åt rätt håll. Jag äär ju gravid, då om någongång, ska jag ju se gravid ut.
 
Så vi fortsätter gravidresan med en mage som poppat, ett ansikte som ser väldigt gravid ut och en halvskruttig rygg då och då. Och absolut ingen stress över något.
3 kommentarer
Emelie

Helt rätt inställning! Det är bara att ta en dag i taget och njuta av livet i magen, det är en härlig tid och allt det andra runt omkring löser sig alltid.

Svar: Så är det <3
Isabell Lundberg

Ella

Måste få tipsa rätt stenhårt om att bära barn i bärdon! Trikåsjal de första 4-5 månaderna är verkligen att rekommendera! Kommer att underlätta för dig att fortsätta pyssla på ute och kring gården, med bebben i tryckt förvar hos dig hela tiden, och du har båda händerna fria så du kan fylls höpåsar, mocka, sopa odyl utan problem 👍

Goggla "bära nära" "bära barn" "trikåsjal"

Svar: Tack för tips :) Har fått en sådan av min syster, ska bli väldigt kul att prova, ser väldigt mysigt ut :)
Isabell Lundberg

Ella

Men härligt! Hoppas ni ska trivas med sjalen. Jag tränade på att knyta och sedan bära katten, för att få till rätta tekniken. Den ska sitta hårt som en tajt tröja, så bebben inte blir hängandes. Sjalen ska mer hålla barnet "på plats" och inte för lågt, man brukar säga "close enough to kiss", dvs att du ska med lätthet kunna pussa barnet på panna 😙 Testa med Knut hihi
Lycka till!

Svar: Tusen tack för tipsen :) Ska absolut prova med Knut, haha!
Isabell Lundberg