Fladder i magen och att bli lite "dum i huvudet"

Publicerad 2018-10-16 09:00:00 i Att bära på en bebis,

Ny vecka och ny bild på magen! I veckan har jag känt mig så nedrans stor och otymplig. Tycker det är märkligt för på bild och i spegeln är jag inte så stor, men i pannbenet känner jag mig enorm! Mycket märklig känsla. Varje kväll är magen varm och det känns som den expanderar. Lite olusterligt men också underbart, där inne växer något så litet och ljuvt.
 
Jag var på tjänsteresa (tis-tors) i veckan och åkte alldeles för många mil i bil. Har känt av ryggen varje dag sedan dess. Försök vrida igång kroppen genom gårdsjobb, promenader och så, öka blodgenomströmningen liksom. Men det går trögt.
 
Har varit förvirrad i veckan. Kanske hör det ihop med graviditeten? Glömde vilket rumsnummer jag bodde i på tjänsteresan och en dag hade jag glömt stänga stalldörren till hästarnas hage, så när medryttarna kom stod hästarna och kalasade på kvällsmaten inne i stallet. Det känns mindre bra, hoppas hjärnan hänger med mig framöver.
 
I övrigt mår jag bra. Har svårt att ta in att jag ska bli mamma. Har länge känt "buffar" och fladder i magen om kvällarna, men nu har jag börjat känna lite på dagarna med. En mäktig, overklig känsla.
 
Jag har alltid sagt att de som blir gravida blir lite "dum i huvet" (med kärkek förstås!!!!), man blir verkligen helt uppslukad av tanken på en bebis och om jag dagdrömde mycket innan så är det ingenting mot för hur fantasin och hjärnan är igång nu. Jag drömmer märkliga drömmar på nätterna, som i veckan när jag drömde att jag skulle till barnmorskan och skulle ta prover på mina ägg, så jag ploppade helt enkelt ut några hönsägg som vi knäckte och laborerade med, aldrig var det tal om någon bebis i drömmen. Hjärnan går på högvarv.
 
Vi har fram tills nu inte köpt något till bebisen alls. Men nu börjar traderafynden dyka upp i postlådan. Barnvagnen är obeställd men vi har bestämt vilket det blir. Vi har börjat lite smått skriva en lista på saker vi ska försöka hinna köpa innan bebisen kommer. Beta av lite pö om pö.
 
Det är så himla spännande, att få bära på en liten älskling.

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Eleonor

Publicerad 2018-10-16 09:56:46

Hahaha underbart knäpp dröm!!! Kan tänka mig att man försvinner in i "barnbubblan" redan innan barnet är här. Men det är nog precis som det ska vara. Hjärnan och kroppen som ställer in sig på vad som komma skall :D

Svar: Haha hönsdrömmen ja, verkligen märklig!
Haha ja det är verkligen MÄRKLIGT, det går inte att stå emot den där bubblan, fast jag aldrig skulle bli "en av dom" ;)
Isabell Lundberg

Postat av: Josefin

Publicerad 2018-10-16 10:55:43

Det är verkligen mysigt att vara gravid, väldigt speciellt! Att man får en sådan stark kärlek till någon man inte ännu har träffat, längtan som man aldrig känt på samma sätt förut! Barn är underbart och en himla häftig och rolig upplevelse :D Stort grattis och lycka till med bebis! Ja gravidhjärnan hänger inte alltid med i svängarna haha :D

Svar: Ja det är supermysig än så länge :) Vill bara spola fram tiden samtidigt som jag kan tänka mig mysa med denna mage i många månader till ;) Tusen tack, kram!
Isabell Lundberg

Postat av: emma

Publicerad 2018-10-17 21:29:48

vilken fantastisk blick du har på översta bilden! jättefint foto!

Svar: Tusen tack, så gulligt av dig! Har insett det, det är inte ofta jag ser in i kameran faktiskt !
Isabell Lundberg

Postat av: anneli

Publicerad 2018-10-19 07:41:04

Lite dum i huvudet blir man när man är gravid.
Mina systrar har gjort sånt där hela tiden ;)

Svar: Hahaha så härligt ;)
Isabell Lundberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela