Att längta efter lantlivet

Publicerad 2018-10-02 22:00:36 i Lantliv,

Sticketröjan, krispiga luften och hönsen har verkligen fått ta ett steg åt sidan senaste tio-fjorton dagarna. Så otroligt mycket att göra med föreläsningar, möten, konferens, fältjobb och förberedelser inför nästa år. Projektledning tar tid, men är så roligt. Jag har levt kontorsnisse-livet fullt ut förra veckan. Luncher på språng, kvällsmöte och ett himla flängande. Känns som jag bara hunnt hem för att sova.
 
Så jag längtar, efter skrotandet. Hinna ikapp med att fixa inför vintern. Sätta ljungen jag köpt i jord. Städa i gårdsvråer. Packa undan och förbereda för en lång vinter. Sedan hjälpa till i huset. Samvetet svider något när jag tänker på alla timmar Fredrik, pappa, svärfar lägger och lagt i huset. Jag vill också. Men är klokare nu. En sak i taget, jag hinner inte allt. Sova är viktigt. Djuren är viktiga. Jag är viktig. Så nu har en lång hektisk period tagit slut (tror jag!) och istället kommer vi in i mer resande kombinerat med rena sitta-på-kontoret-och-beta-av-arbetsuppgifter. En kombination jag gillar. Resa för inspiration och nya intryck, produktiva dagar för att komma framåt. 
 
Äsch, nog om jobbpratet. Jag längtar efter att komma till ro i lilltorpet. Fönstren behöver skuras. Rensa bort överflödigt skrufs som hamnar överallt. Vår nya säng vi köpt som kommer på fredag. Även om tiden vi ska bo här är begränsad så är mitt behov att boa och göra mysigt inför vintern jättestort just nu. Vill rensa, omorganisera och ställa iordning. Ombonat och mysigt. Längtar efter det alltihopa, lantlivet ute på gården och röjardagar inne i lilltorpet.
 
Men kanske mest längtar jag efter mer tid på backen igen. Spelar ingen roll om det är saker som ska göras eller om livet "bara" ska levas. Så skönt att få vistas på ett ställe som luktar och känns som hemma. Så mellan resorna jag har framför mig vill jag bara landa här hemma.
 
Känns som september sprang ifrån mig alldeles för snabbt. Minns inte hur den månaden kändes i mig. Så oktober ska jag känna och uppleva i varenda liten cell i kroppen.

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Ida

Publicerad 2018-10-03 10:15:34

Åh vad jag längtar ut på landet nu :-) Lugnet och luften! <3

Svar: Tack snälla fina <3
Isabell Lundberg

Postat av: Tess

Publicerad 2018-10-03 11:04:13

Åh, vad härligt! Jag längtar också ut på landet :)

Svar: Så härligt med landet-längt, då är det bara ta tag i saken och köpa en gård, jag hejar på dig :) ;)
Isabell Lundberg

Postat av: Sanne-Maret

Publicerad 2018-10-03 17:21:16

Längtar lite efter "lantlivet" är själv uppväxt med renskötar livet , kanske inte som att bo på gård eller nått, men vuxit upp med att vara ute med djuren etc och ha egna djur och vara mer eller mindre självförsörjade. men livet är lite annorlunda nu när man har barn och osv. sen måste man som tänka hela tiden på riskerna osv. Men tanken har slagit mig mer än en gång.

Svar: Åh så härligt det låter med renskötarlivet. Leva nära naturen <3 Hoppas du fått chansen att leva drömmen senare i livet, kram!
Isabell Lundberg

Postat av: Bella

Publicerad 2018-10-03 17:41:09

Vilken otroligt fin blogg! Har suttit och sträckläst lååångt bak i arkivet😛😀

Svar: Namen åh så gullig du är, välkommen hit :) <3
Isabell Lundberg

Postat av: iseedee

Publicerad 2018-10-03 20:45:20

Så mysiga foton! =)
September smet verkligen undan fort. :/

Svar: Tack snälla <3
Isabell Lundberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela