Besök på mvc & värdsliga gravidjeans

 
 
Tröjan har jag fått av min syster, urssprungigen från H&M's mammaavdelning. Koftan är köpt för en spottstyver på tjänsteresta i Spanien och jeansen är ett gammalt rea-fynd från Lindex.
 
Nu går det inte att missa magen som blir större för var dag. Det är verkligen svårt att hitta kläder i garderoben som passar och känns bra. Allt som heter "gravid-" innan t.ex. gravidbyxor och gravidblus ger mig rysningar. Det hasar i grenen, känns som brösten ska hoppa ur blusarna och helst går jag klädd i "mina egna kläder". Sista dagarna med mina älskade jeans innan de inte går att knäppa längre. Så värdsliga ting, men det är viktigt för mig att känna mig bekväm och fin. 
 
På tal om kläder så rensade jag ut massor med kläder, skor och väskor och drog iväg på klädbytardag här i byn som några tjejer så fint ordnat. Gick absolut inte plus på det hela, kom istället hem med en stoor påse med små bebiskläder som kostade typ ingenting. Att köpa i andahand alltså. Vi har knappt köpt något nytt. Känns bra i hjärtat så. Timmarna jag hjälpte till med klädbytardagen tog knäcken på mig, så ont prick överallt, var så skör när jag kom hem. Alltså vikten av att veta sina begränsningar, något jag måste jobba på.
 
Idag besökte jag mvc för första gången på ett gäng veckor. Så fin barnmorska vi blivit tilldelade. Glad över det. Vi fick visst högsta betyg också, bebisen och jag, allt såg bara fint ut. Så skönt att höra. Fick ligga på britsen och öppna upp jeansbrallan när barnmorskan började fnissa över att jag går i mina vanliga jeans ännu. Hon tyckte jag skulle unna mig nya, sköna gravidjeans (ryser lite nu). Hur som helst - fick höra ett galopperande litet hjärta som gjorde mig tårögd. Så fantastiskt härligt. Så magiskt, absolut ingenting som går att förstå förrän man själv ligger där raklång och hör lilla ponnyhäst-hjärtat klappra. Vår älskade bebis.  Så efteråt tog jag en vända på stan och provade ut, ett par sköna, härliga, gravidjeans. Tillslut så, hittade jag ett par som gjorda för mig.
 
Det är mest värdsliga ting som händer, som att fundera på kläder och gå på klädbytardag. Men känslan av att vandra ut från mvc, varm av att ha lyssnat på lilla hjärtat och fått ok på att allt såg bra ut i mammakroppen så känns det så skönt. Är så glad och tacksam att jag får njuta av detta och slipper besvären som många andra känner. Känner mig prick som vanligt i ryggen igen och så sugen på att snabba upp pulsen lite oftare framöver.
 
Novembertröttheten blev också som bortblåst, en kortdag från jobbet och besöket på mvc gjorde susen. Känns så himla bra.
 
Försöker föreställa mig hur november nästa år kommer att se ut. Ska ta tillvara på varenda liten solglimt då. Kanske, kanske, kanske bor vi i vår Dröm. Vill sitta ute i friska luften med bebisen och mysa. Känna samma tacksamhet och glädje som jag gör idag. Åh, tänk att man får vara med om livet alltså.
#1 - - Emelie:

Jag var också anti gravidkläder innan och sköt upp inhandlandet lääänge, men sen när jag väl slog slag i saken så var det hur skönt som helst! Och faktiskt så finns det ju riktigt snygga gravidkläder nu!

Svar: Ja det har du helt rätt i - det finns snygga kläder "nu för tiden"! Och visst är det härligt när man får ha bekväma kläder på sig :)
Isabell Lundberg

#2 - - Sofia:

Så fin du är!
Tänk så olika vi människor kan vara, jag älskade typ alla kläder som det stod "gravid och mama" före under båda mina graviditeter. Kände mig felplacerad och sjukt obekväm med "vanliga" 😊
Och dom där magiska hjärtljuden. Vi kom på att spela in dom under ett mvc besök med sonen, så fint att ha❤

Svar: hahaha ja det är sannerligen roligt hur olika man kan vara! Jag har fått packa bort halva garderoben nu och inser lika fort att det inte är särskilt ofta man använder alla sina kläder, så det blir en god shoppingtur i mina kartonger framåt sommaren :)
Vilke bra tips, det ska jag göra nästa besök <3
Isabell Lundberg

#3 - - Hanna:

Om du inte redan prövat det kanske det kan köpa nån vecka till att sätta en hårsnodd i knapphålet på jeansen, som ett "mellomlägg".

Svar: *Ryyyser* kändes inte alls bekvämt, haha :) har tyckt att klänning och kjol löst det mesta på jobbet i alla fall :D !
Isabell Lundberg

#4 - - Emmeli:

Hjärta eer!!
Och du, jag ryser med dig! .. ang preggokläder alltså. Och jeans är inte lätt att hitta.. kommer ihåg hur jag grät, så förbaskad var jag, som preggo med Sixten. KRAM till dig inifrån-och-ut-vackra människa!

Svar: Finaste du <3 Det är inte lätt det här med kläderna, och ett sådant i-landsproblem att man bara vill skälla på sig själv däremellan också ;) Men åh vad mysigt det är att få visa upp en älskad bebismage <3
KRAM på dig
Isabell Lundberg