Vårbruket 2018 är igång!

Publicerad 2018-05-28 23:22:26 i Skog & Mark,

3200 plantor. Fem blåsor i högerhanden. Svett, mygg och flera stora förbackningar med punchrullar. Vi gjorde det, skogsplanteringen är klar för i år. Vårt hygge gick inte att markbereda, Fredrik fick alltså hacka hål i marken där jag sedan planterade små minitallar med ett planteringsrör. Det var stundtals så hörligt att göra något fysiskt, då hjärnan fick vila och kroppen sakta arbeta sig trött. Stundtals kändes det bara stressigt, myggigt och väldigt otrevligt uppe på hygget. Men vi gjorde det. Timmarna är gjorda, plantorna i marken och nu ska hygget bli skog igen. Ett projekt avslutat och så  här års behöver vi inte fundera över vad nästa projekt blir...
 
... Så idag har F börjat med vårbruket. Våra åkermarker kring huset har fått in så mycket ogräs. Det blir inget bra foder till hästarna och ett dåligt bete för dem. Har beställt hem gräsfrö med en blandning av klöver, ängssvinel och timotej. Vi har fått låna redskap av svärfar och under veckan ska Fredrik göra klart. Det är bara 3 hektar så det är helt klart överkomligt.
 
Jag kommer att få fundera både en och två gånger innan jag löst grovfoder till hästarna i år. Men en sak är säkert, det löser sig alltid. Och nästa år kommer jag att ha en perfekt vall att göra foder av.
Så i veckan kör Fredrik vårbruk. Jag försöker varva massor med kontorsjobb med hemmatid. Förbereder för hästarnas beteshage. Ska klippa gräs, baka kakor till helgens kalas och få på Årvar den där skon han hoppade ur. Rodda hemmalivet helt enkelt. Kan inte tänka mig ett bättre avslut på maj än dagarna jag har framför mig nu. Få beta av saker från listan på saker att göra i lagom takt. Allt känns redan så annorlunda.
 
Hoppas ni har det superhärligt i sommarvärmen. 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Cornelia

Publicerad 2018-05-29 14:42:11

Det låter som att ni har mycket på gång och det låter så fint. Alltså känns fel att säga roligt, för jag förstår att allt kanske inte är pangroligt hela tiden. Det är mycket ansvar och jobb med en gård men det är ju också så himla fint att kunna rå om sina ägor och ta hand om det man har. Lycka till med allt som ska göras, kom ihåg att njuta! :)

Svar: Tack snälla för dina kloka ord. Det är ju precis så, inte alltid man går runt och skrattar åt alla roligheter. Men i överlag är det roligt, att äga och förvalta en gård. Mycket jobb - men jag hade inte velat byta bort det mot något annat! Kram
Isabell Lundberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela