Vad som hänt på backen senaste tiden;

Publicerad 2018-05-11 21:16:03 i Lantliv, Renovering - Drömmenhuset,

Hej på er mina vänner,
Vilken lång paus det blev. Men vi har haft så fullt upp, hade nääästan glömt bort bloggen i det hela. Jag tänker att vi tar en titt på vad som hänt sedan vi kom hem från Island.
När vi kom hem blev det en herrans massa mys med djuren. Jag har satt fart i sadelkammaren och målat den vit och fått hjälp av pappa att stätta upp hyllor jag handlat på Coop Bygg. Det ska jag visa när jag fått det klart förstås!
Det var två kalla dagar när vi kom hem, och sedan - ljumna kvällar och varma dagar. Snön är nästan borta nu. I några hörn har det börjat grönska.
En kväll tog vi tejprullar och tejpade upp hur vår varmlagade farstu ska se ut. Två garderober och sittbänkar med plats för skor under blir det. Samt fönster och jättefina dubbeldörrar.
Vi har mätt upp hela huset till rörmokarfirman vi ska köpa alla golvskivor till för golvvärmen. Det slår mig varje gång, jäkelen så stort det är! Nästan 200 kvm.
Jag har städat på gården, klafsat runt hos hästarna och mått som en prinsessa. Mina nya gummistövlar från Tretorn är på nästan hela tiden.
Jag kan sitta hur länge som helst ute hos hönsen och mata dem med matrester och kela med Julia. Det är viktigt att göra sådant som hjärtat mår bra av varje dag tycker jag. Mata höns är precis en sådan sak.
Årvar har fått svettas i majsolen. Här i longerlinan. Han har blivit så duktig på att lyssna, och kaggen den krymper i sakta mak. Imorgon ska jag rida länge i solen. Det längtar jag efter.
Knut har varit på äventyr. Både blivit fast i grannarnas tall... och hunnit vara på diverse besökares biltak och hovslagarens skåpbil... Han är söt nästan jämt! Vi hittade hans hemliga vintertoalett under trossbotten också, så nu är han strängt portad från Drömmen.
Ledigheten, värmen och tid med djuren, familjen och ute i naturen har gjort så gott för mig. Jag är så himla genuint glad. Energi finns det massor av såhär års. Vill bara göra allt.
Har premiärat med att hänga tvätten ute också. Imorgon måste jag köra ett städ- och tvättrejs. Och kratta gården-rejs. När våren kommer vill jag bara städa och ha fint prick överallt.
Bytt däck har jag också gjort. Vi tog varsin bil nu i vår, i höstas bytte jag på båda. Känner mig så driftig när jag drar åt bultar och rullar fram däcken från vinterförvaringen.
Har lite smått börjat på vårstädningen av gården. Rabatten är rensad, krattan har åkt fram på sina ställen och en gammal tunna har fått agera eldstad för granar, gräs och kottar.
Pappa har varit här och byggt en liten hönsgård. Jag måste visa er den med! Så bra det blev, kan åka på jobbet med gott samvete över att damerna ha det bra.
Fredrik och hans pappa har gjutigt runt alla eldstäder för att förstärka dem. 
Sena kvällar gör ingenting nu, de är ljumna och ljusa. Även här planerades det utbyggnad. Taket och fönstren måste beställas, annars är mycket av virket redan hemma. Kan inte förstå, att huset kommer att se klart ut (!!) efter denna sommar. 
Just nu, lite "hejbaberiba". Det är lera överallt sedan höstgrävningen av avlopp, jordvärme och fiberbredband. Röret som sticker ut leder bort avloppslukt och där vindduken är kommer utbyggnaden att vara. Det som blir vår entré. Efter i år kommer byggställningen att plcokas ner också.
Slutligen så har Fredrik kapat upp en björk som tyvärr fick sätta livet till för att vår markbädd till avloppet skulle anläggas där. Tråkigt då det var Fredriks favoritträd på gården. Nu får vi börja om från noll och göra oss vår egen trädgård så småningom.
 
Lite av det vi pysslat med senare dagarna. Och ännu är två heldagar av ledigheten kvar. Älskar långhelger!

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Islycka

Publicerad 2018-05-12 10:31:42

åh vilken fantastisk katt!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela