Vad maj bjuder oss på

Publicerad 2018-05-25 22:48:06 i Lantliv,

Nu är det fredag igen. En vecka av en ljuvlig tjänsteresa till Dalarna. Fina dagar på kontoret. Fina kvällar hemma. Och fylla livet med saker som inte bara är guld och gröna skogar. Lite sjukhusbesök och elände. Så som livet kan vara. Men nu är det fredag. det är förändringens vindar som susar i träden här. Ett steg i rätt riktning. Jag är så luddig, men det är skillnad på att vara personlig och privat här i dagboken. 
 
Tänker att vi tar ett varv runt gården, kikar på hur en varm torsdagskväll i maj kan se ut;
Vår gård ser märklig ut på många ställen. I höstas hade vi en stor grävmaskin här som grävde ny trekammarbrunn, fiberbredband och jordvärme åt oss. Det hade jag nästan glömt bort fram tills snön tinade bort och all jord kom fram. Det är absolut inte synd om oss, vi lever och mår även utan gräsmatta.
Drömmen vilar nu. Vi har så mycket annat i livet som händer. Som skogsplantering och vårbruk. Det är skrot, sten och trädgårdsavfall i en salig röra här. 
Fredrik har varit sjuk i veckan. Börjar bli piggare och bästa medicinen mot prick allt är frisk luft och mjuka djur.
Jag älskar allt som har med hönsen att göra. Inte minst att plocka gyllene ägg från redena. 
Grannarna och arrende-bonden har redan sått in åkrarna runt oss. Vi har vårbruket kvar. Det är mycket nu, men än finns det tid. Tycker det blir så himla fint att våra marker tas omhand. Här är hästarnas utsikt.
Nyskodda Årvar hoppade ur en framsko just innan min tjänsteresa. Förstås. Hovslagaren har också haft mer än fullt upp, så hästarna har fått vara just hästar och spenderat mesta tiden i hagen. Det gör dem inte ont. Snart ska jag stängsla sommarbete åt dem. Så mycket ljuvligt vi har framför oss.
Och här har ni mig. Som känt mig aningens kantstött på senaste, det har varit ett projekt för mycket helt enkelt. Så glad och tacksam över allt fint jag har här i livet. Drömjobbet, snälla djur, en otrolig familj, den där fästmannen och backen. Min plats på jorden. När taxibilen rullade genom vår byaväg i Skråmträsk från flygplatsen så sa chauffören "Jag blir lycklig i lillhjärtat av att se hur glad du blir över att komma hem". Och precis så känns det. Så glad över min plats på denna jord.
 
Så nu tar vi helg. Lägger veckan bakom oss. Gör en sak i taget och njuter av allt det härliga maj bjuder oss på. Kram på er.

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: emma

Publicerad 2018-05-26 09:43:47

alltså katten är helt fantastisk !!

Svar: <3
Isabell Lundberg

Postat av: Åsa

Publicerad 2018-05-27 09:23:44

Sköt om dig ♥

Svar: <3
Isabell Lundberg

Postat av: Emmeli

Publicerad 2018-05-27 19:40:24

KRAM till er på fina backen!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela