Skogafoss & Seljalandsfoss

Publicerad 2018-05-01 15:00:00 i Resor - Island 2018,

Efter den svarta standen så packade vi in oss i hyrbilen igen. Med blöta kläder och picknick i form av baguette, skinka, mjukost och apelsinjos. Lunchen spelar mindre roll tycker vi, den tar vi gärna på språng om vi får chansen att se saker istället.
Nästa stopp blev bara några minuter västerut. Invid lilla, lilla byn Skógar finns Skogafoss, ett fantastiskt vattenfall.
Pappa, Fredrik och jag vandrade upp. En bra bit var det.
Och fick njuta av detta. Så svårt att få perspektivet med i det hela, men de små, vita prickarna på andra sidan vattenfallet är stora måsar.
Vyerna - helt otroliga. Från plattland till högland från 0 till 100.
Nästa stopp blev vattenfallet Seljalandsfoss. Vad jag förstod så var det smältvattnet från vulkanen Eyjafjallajökull som hade utbrott 2010. Här kunde man gå bakom vattenfallet, det var så läckert. Fick ha min kamerautrustning på tolkning ett bra tag efteråt, genomblöta var vi!
 Jag var glad i min fina islandströja och tovigt hår. En semester helt i min smak.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela